Kurací cestovinový šalát s ananásom

adina1 - fotkaadina1, 30. novembra 2011

Šalátiky v akejkoľvek podobe - to celá naša rodinka môžeme. Tento je jeden z našich najobľúbenejších, krorý konzumujeme ako hlavné jedlo, nie ako prílohu. Zobraziť celý popisŠalátiky v akejkoľvek podobe - to celá naša rodinka môžeme. Tento je jeden z našich najobľúbenejších, krorý konzumujeme ako hlavné jedlo, nie ako prílohu. Je úžasne chuťovo vyvážený, milujú ho aj deti a hlavne - nie je príliš ťažký, takže poslúži aj ako rýchla večera. A určite Vás poteší aj jeho jednoduchá príprava, ktorú zvládnu aj začínajúci kuchári.

5-6
porcií
50 minút
príprava

Suroviny

500 g
400-500 g (podľa fantázie)
200 g
400 g
400 g - kúsky
10 ks - menšie
4 - strúčiky
2 PL (Dijon)
2 PL
3 ČL
podľa chuti
3 ČL




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na balení. Vzhľadom k tomu, že sa do šalátu pridáva tatarská omáčka, je potrebné cetoviny po uvarení preliať studenou vodou a vychladiť, alebo si ich pripraviť deň vopred. Najlepší tvar cestovín do tohoto druhu šalátu sú špirálky, alebo mašličky.

  2. 2

    Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky, podľa chuti osolíme a na rozohriatej panvici urestujeme. Pridáme prelisovaný cesnak, sójovú omáčku, kari korenie, sušenú bazalku, kyslé uhorky nakrájané na kolieska a ananásový kompót aj so šťavou. Zmes vmiešame do cestovín a spolu necháme vychladnúť.

  3. 3

    Po vychladnutí šalát dorobíme pridaním kyslej smotany, tatarskej omáčky a horčice, prípadne ešte dochutíme vegetou, soľou a čiernym korením a môžeme sa pustiť do jedenia. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

myalab
Tak toto ma zaujalo, vyskusam... Skoda, ze nie je fotka...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia