Kurací bulgur pilav

Kurací bulgur pilav (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Výborný pilav s kuracím mäsom a pečenou paprikou :-)

10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si potrebné suroviny. Potrebujeme 2 väčšie stehná, vývar, papriky aké máte doma, veľkú cibuľu a bulgur. Ja tu mám celozrnný, ale kľudne dajte nahrubo drvený :-) Stehná vykostíme a pokrájame aj s kožou spolu na malé kúsky. Papriku pozdĺž prekrojíme na polovice. A napokon si pokrájame na malé kocky aj cibuľu.
  2. Najprv si papriku z oboch strán narýchlo opečieme na oleji. Treba ju počas pečenia z časti prikryť pokrievkou, lebo poriadne fŕka :-)
  3. Do hlbšej panvice (kastróla) dáme maslo a pridáme aj ten olej, na ktorom sme piekli papriku. Dobre ho rozhorúčime a kuracie mäso na ňom narýchlo opečieme. Potom pridáme cibuľu a chvíľku spolu necháme poškvrčať.
  4. Následne pridáme bulgur a necháme zas 1-2 minutky spolu poškvrčať. Potom zalejeme vývarom a ešte podľa chuti dosolíme. Nech je šťava troška slanšia, lebo treba myslieť aj na to, že bulgur tú soľ vpije. No a nakoniec poukladáme na vrch opečenú papriku. Troška ju môžte vtlačiť do bulguru :-) Zakryjeme pokrievkou a necháme na strednom ohni variť/vrieť cca 10-15 minút. Občas musíme pomykať panvicou, aby sa obsah popohýnal. Miešať sa nesmie. Po cca 10ich minútach treba skontrolovať, lebo varíme len dovtedy, kým bulgur vpije 3/4 tekutiny. Keď už vpilo, tak zakryjeme späť a necháme takto postáť ešte cca 15 minút, aby bulgur vsal aj zvyšok tekutiny.
  5. A už nám neostáva nič iné, len si pochutnať na skvelom obede alebo večeri ;-)
  6. Ako prílohu si k tomu môžete dať niečo kyslého, to je už na Vás :-)
  7. Alebo je to výborné aj poliate cesnakovým jogurtom ;-) Prajem dobrú chut!