Kura zaneprázdnenej ženy

fialka49 - fotkafialka49, 18. decembra 2011
Kura zaneprázdnenej ženy
Foto: fialka49

Toto kura však môžu pripravovať i muži a pritom pozerať športový prenos. Stihnú navariť a neujde im nič zo športového podujatia. Rada skúšam nové recepty. Zobraziť celý popisToto kura však môžu pripravovať i muži a pritom pozerať športový prenos. Stihnú navariť a neujde im nič zo športového podujatia. Rada skúšam nové recepty. Najradšej mám tie, ktoré sa pripravujú z dostupných surovín a nezaťažia moc ani žalúdok, ani peňaženku. Navyše príprava plne zodpovedá všetkým, ktorí varia a medzitým myslia na desať ďalších robôt, ktoré ešte musia bezpodmienečne stihnúť alebo si urobiť možno i trochu lážo-plážo. Veď si aj to každý zaslúži(me), či nie?

6-8
porcií
60 minút
príprava
50+10 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kus
1 kg predsmažené
3 dc surová
7 dc
 alebo vegeta




Postup

  1. 1

    Očistené kura rozporcujeme a posypeme ho koreninami podľa zvyku a chutí. Okrem pôvodného receptu som zvykla posypať aj práškom z mletých hríbov (milujeme hríbovú chuť). Rukou dobre premiešame, prikryté necháme odpočívať aspoň hodinu.

    Kura zaneprázdnenej ženy - obrázok 1
  2. 2

    Plech pomastíme, ja polejem olejom, vysypeme rovnomerne hranolky priamo z mrazničky a zasypeme rovnomerne umytou surovou ryžou. Posolíme, ovegetíme. Nemusíme sa báť i soli i vegety (alebo solčanky), lebo ochutiť potrebujú aj hranolky aj ryža.

    Kura zaneprázdnenej ženy - obrázok 2
  3. 3

    Suroviny na plechu zalejeme lečom (aj so šťavou) a pokladieme kúsky kuraťa. Prikryjeme dvojitým alobalom a dáme na 200 stupňov na 50 minút piecť. Skúsime, ak ryža ešte potrebuje dusiť a šťava je už vydusená (obyčajne dlhozrnná ryža potrebuje čosi viac vody), prilejeme trochu vriacej vody a dodusíme.

    Kura zaneprázdnenej ženy - obrázok 3
  4. 4

    Odstránime alobal a zapečieme asi 10 minút, aby sa chytila kôročka. Servírujeme. Prílohu nepotrebujeme žiadnu, lebo je to niečo také ako eintopf, v tomto prípade einblech.

Diskusia k receptu

anina43
tvoj recept sa mi páči, určite túto rýchlovku pripravím, ryža, hranolky, lečo, kur. mäso, pochúťka ako sa patrí a naraz na jednom pekáči, dik, počká v KK
45678
@Fialka49 si praktická žena :-) tento recept poznám pod názvom Ministerské kura, kdesi som to objavila v časopise- dávno, tiež rada varím "v jednom hrnci".
betty21
milujem všetko s čím nie je babračka. Máš moje sympatie :)
dirgni
zaujímavé, ale ja by som to riešila buď len hranolky alebo len ryža. vyskúšam a dám vedieť.
isabellafly
dnes som to skusala a musim povedat, ze hranolky s ryzou a lecom je skutocne vynikajuca priloha, urcite to urobim aj k inym jedlam ako pecene kuriatko :-)
hubata
takéto recepty "einplech" milujem, lebo som sama a nechce sa mi babrať s troškou jedla viac hrncov. Si moja krvná skupina a nevadí mi ani nezvyčajná príloha: ryža s hranolkami - teda otec s materú. Ukladám do KK. Vďaka.
3sandra3
fííha, znie to dobre, všetko v jednom plechu je výhoda... vyskúšam
evas13
Toto musí byť dobré a výhoda jedného plechu je úžasná, ukladám do KK
likalu
Myslím, že sa to oplatí dať do kk. Vyskúšam
peter64
mam to vyskúšané a je ok ale názov tohto môjho receptu je ministerské kurča