Kura s šampiónmi a zeleninou v smotanovej omáčke

jokin - fotkajokin, 3. júla 2012
Kura s šampiónmi a zeleninou v smotanovej omáčke
Foto: jokin

Ja som si dnes privstal, aby som stihol uvariť ešte než začnú horúčavy. Túto prípravu kuraťa už používam dlhší čas. Recept mám od mojej Zobraziť celý popisJa som si dnes privstal, aby som stihol uvariť ešte než začnú horúčavy. Túto prípravu kuraťa už používam dlhší čas. Recept mám od mojej svokry, ale tá nepoužívala mrazenú zeleninu. Ona používala zeleninku čerstvú zo svojej záhradky. Polievku na dnešný deň som zvolil obyčajnú mliekovú. Táto polievočka je výborná aj vychladená, tak určite mojim stravníkom bude v dnešný horúci deň chutiť.

6-8
porcií

Suroviny

1700 g
250 g
200 g
200 ml
150 ml
2 PL
1,5 KL
2 PL
60 g
250 ml




Postup

  1. 1

    kura pokrájame na porcie, dobre nasolíme a uložíme na plech. Podlejeme ho vodou, poukladáme naň plátky masla a dáme ho piecť do trúby.

    Kura s šampiónmi a zeleninou v smotanovej omáčke - obrázok 1
  2. 2

    Keď je kuriatko už z troch štvrtín hotové, pridáme nakrájané šampióny a mrazenú zeleninu, poprášime vegetou a dáme nazad do trúby.

    Kura s šampiónmi a zeleninou v smotanovej omáčke - obrázok 2
  3. 3

    Skôr ako pridáme smotanu ktorú sme si rozrobili s múkou a mliekom, by malo byť kuriatko hotové a zelenina aj šampióny mierne zapečené.

    Kura s šampiónmi a zeleninou v smotanovej omáčke - obrázok 3
  4. 4

    Ešte chvíľku pečieme a je hotovo. Takto nejako by to malo vyzerať. Príloha môže byť rôzna, cestoviny, ryža, ale je to dobré aj s udusenými zemiakmi. Každý podľa svojej chuti.

    Kura s šampiónmi a zeleninou v smotanovej omáčke - obrázok 4

Diskusia k receptu

medulienka122
dobre, že si si privstal, ja zbieram odvahu vojsť do kuchyne:))rcpt. máš pekne nafotený, môže byť, aj keď my "obedujeme "až keď sa trochu večer ochladí, dovtedy len dačo "malé"




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia