Kúra s čajom z Imela bieleho,na vysoký -ale aj nízky krvný tlak

eldina - fotkaeldina, 8. mája 2012

Imelo reguluje krvný tlak,vracia ho do "normálu",preto je vhodný pri problémoch s vysokým,ale aj nízkym tlakom.... /pred prípadným vyskúšaním tohto receptu -sa poraďte so Zobraziť celý popisImelo reguluje krvný tlak,vracia ho do "normálu",preto je vhodný pri problémoch s vysokým,ale aj nízkym tlakom.... /pred prípadným vyskúšaním tohto receptu -sa poraďte so svojím internistom/.. dodatočne doplňujem pre tých,čo nevedeli-Imelo biele je jedovaté -ked sa varí,preto pozorne čítajte "recept" a poradte sa predtým so svojím lekárom

Suroviny

1 L




Postup

  1. 1

    recept je z knihy Treben Marija-Zdravlje iz božje apoteke/Zdravie z božej lekárne/--link: http://www.4shared.com/document/5fOpUjFA/Treben_Marija_-_Zdravlje_iz_Bo.html

  2. 2

    Základná dávka je 1 ČL imela/sušená,čajová zmes/ na 2,5 dcl vody--------večer imelo opláchneme v sitku pod studenou ,tečúcou vodou.dať do šálky,zaliať vodou/STUDENOU!!/a nechať do rána lúhovať.ráno zohriať/ale nesmie v žiadnom prípade vrieť!pred vrením stiahnuť z ohňa/,scediť a vypiť......a teraz postup na kúru::::::::::::::::.

  3. 3

    KÚRA:::I.,II. a III. týždeň treba robiť 3 základné dávky:3 ČL imela s 7,5 dcl studenej vody.Ráno sa vypije 1 šálka,zostatok horúceho čaju dať do termosky/kde ostane teplý/.Druhú šálku vypiť na obed a tretiu večer.

  4. 4

    IV.a V.TÝŽDEŇ treba "variť" dve dávky:2 ČL čaju z imela s 5 dcl vody,postup rovnaký,piť ráno a večer 1 šálku.

  5. 5

    VI.TÝŽDEŇ sa pije len jedna dávka-1 ČL imela s 2,5 dcl vody,netreba už termoska,pije sa len ráno

  6. 6

    Doporučuje sa,po absolvovaní tejto kúry, piť celý rok 1x týždenne 1 šálku takto urobeného čaju..

  7. 7

    Čaj je vhodný na pitie aj ženám v menopauze. Čaj sa nesmie zohrievať,pije sa vždy len čerstvý.

  8. 8

    /Dnes tento "recept" venujem môjmu priateľovi M,ktorý mal dnes veľký problém s hypertenziou,M-držím ti palce/

  9. 9

    na žiadosť varecháčov z diskusie doplňujem,že Imelo biele je jedovatá rastlina-pre tých,ktorí by to nevedeli,prepáčte,ale predpokladala som,že je to všeobecne známe,tak ako napr. aj o brečtane..

Diskusia k receptu

sovka62
Pani Maria Treben napísala výbornú knihu, je v nej veľa vecí, ktoré pomáhajú a nie sú také agresívne ako bežné lieky.
Ale imelo v domáckej liečbe nemá čo hľadať, je to jedovatá rastlina a stačí nedodržať dávkovanie......
eldina
@sovka62 ano,správne si podotkla,preto som dala výkričníky,že studená voda a nevariť......predpokladám,že ked napíšem,aby sa najskôr poradili so svojím ošetrujúcim lekárom,že to asi prípadní záujemcovia urobia...čo však vôbec neznižuje liečivý účinok imela...preto som sem tú kúru dala..a dobré ránko prajem..:))
julica
Žiada sa do receptu napísať, že imelo je jedovaté...
eldina
@julica zakaždým,ked niečo napíšeš k mojim článkom,tak máš negatívny tón..je doba internetu,nech si každý nájde niečo o imele,v článku je napísané,že sa má poradiť s lekárom..predpokladám,že ked je niekto"na vareche"-má aj internet..želám ti pekný,pozitívne naladený deň
julica
@eldina , vidno, že si tu krátko. Mnohé varecháčky sa spoznali s internetom vďaka vareche, všetko sa musia po malých krôčikoch učiť, čo vo vyššom veku určite nie je také ľahké (klobúk dolu pred nimi). Nemôžeš preto povedať A a zamlčať B s argumentom "veď si vyhľadajú" - nie nevyhľadajú. No a žáner receptu, medicínskej rady musí byť nevyhnutne kompletný, je to to isté, akoby výrobca pri vitamínovývh doplnkoch neuviedol kontraindikácie či nežiaduce účinky. Je to minimálne nemorálne. Mrzí ma, že píšem na tvoje recepty len negatívne hodnotenia, rada by som aj pozitívne, len keď vidím zádrheľ, napíšem to, presne ako pri chvále petržlenového sirupu.
michsamant
Tiez si myslim, ze by pri tychto domacich kurach malo byt aj upozornenie na pripadne neziaduce ucinky. Nie kazdeho napadne, ze by nejake mohli byt, ak nie su spomenute, preto nepojdu ani nic vyhladavat.
janger
@sovka a @julica maju na 100% pravdu. Nemam nic proti bylinkam, ale niektore mozu narobit aj vela skody. Imelo nie je vhodne na samoliecbu.
eldina
@julica asi sme sa nepochopili...samozrejme,že každý názor,aj negatívny je vítaný,ved často x sa človek dozvie viac z komentárov,ako z receptu...myslela som tým,že aj iný názor sa dá povedať iným tónom..viem,že si ešte mladučká a naučíš sa to,ale ty chodí len "šteknúť"...a o to mi išlo..doplním ten recept,ide mi o ľudí,nie o moje ego..uznám vždy iný názor,ked sú aj argumenty,ale poprosím iný tón..dakujem
julica
Je to tón faktickej poznámky, bez urážky, osobného útoku. Keď chceš vyrovnávať "šteknutia", prečítaj si niektorý z mojich komentárov na tvoje recepty týkajúce sa jedla. bodka
abdul
@eldina : @julica má pravdu. A poukazovať na vek je úbohé. Tá " mladučká " slečna či pani má možno viac vedomostí a skúseností ako autorka týchto kopírovaných " receptov". Mimochodom upozornenie na konzultáciu s lekárom sa objavilo až po maile z redakcie . Alebo sa mýlim ? Zatiaľ na Vareške prevládal trend zverejňovať recepty vlastnoručne odskúšané. Aj s radami ako na to. Ale skopírovať polovicu netu a pridať odkaz - ak sa niečo nepáči , napíšte tu uvedenej autorke je smiešne. Čierny humor na Vareche ? Nemáte tam niečo na ľuľok ? Pestoval som, varil lekvár, ale .... existuje aj iný špeciálny - otrávi celú rodinu aj so psom. Dajte recept a odkaz - poraďte sa so svojim lekárom.
A teraz do mňa. :-)))
eldina
@abdul naposledy sa k tomu vyjadrím,lebo nechcem viesť slovnú vojnu ,takže ak sa náhodou rozhodneš odpísať,nevyjadrím sa už späť..nikde som netvrdila , že Julca nemá pravdu a už vôbec si nemyslím,že ja všetko viem..to by som neuvádzala zdroje,odkiaľ som čerpala...uznávam,že mi nenapadlo,aby som napísala,že sa majú ľudia najprv poradiť s lekárom,pre mňa to bolo niečo automatické...zjavne som podcenila niektorých varechárov,takže ma na to musela upozorniť redakcia.. ja som typ,čo sa rada učí,vyhľadáva si nové informácie celkovo,je jedno k akej téme,preto sem aj dávam tieto "rady"..momentálne nie som doma,som v zahraničí,preto nemôžem dávať "fotorecepty" toho,čo upečiem či navarím,tak som skúsila takéto rady..ty možno nevieš,ale majú úspech.netvrdím,že u každého,ale nejaký ten jednotlivec sa nájde,dokonca vidím,ako recepty putujú cez FB..ale k téme-každý jeden komentár ma teší,každá nová informácia k dotyčnému receptu je vítaná,ved to nie je len pre mňa,ale pre každého,kto si recept otvorí..ide len o to,že aj "vyvrátenie" toho,čo ja tvrdím v recepte sa dá povedať slušne a na úrovni.aby sa zbytočne nevyvolávali vášne..všimla som si,že ty priam masochisticky chodíš pod moje články a potom si "pľuvneš"...poradím ti,ked otvoríš recept,pozri sa,od koho je,ak tam píše"eldina",zatvor ho...ale ak predsa pocítiš,že niečo musíš povedať,povedz to,prosím,slušne...ja sa nebránim kritike,ale nezvrhnime to na zbytočnosti..želám ti aspoň tak krásny deň,ako ho dnes budem mať ja..a to myslím smrteľne vážne...
1x arkana
2010
@eldina , ja sa figu vyznam v bylinkach ale som bol prave u Cinanov tak som sa opytal a ty komentovali -very dangerous - very dangerous.
Tu mas Googlov preklad z anglictiny bez oprav.
Je to nezodpovedne blaznovstvo pridavat takyto recept citaj:
Kontraindikácie:
Veľká opatrnosť je nutná v európskej Imelo, je to veľmi silná bylina, a mal by byť používaný len pod vedením kvalifikovaného lekára zdravotnej starostlivosti. Tehotné a dojčiace ženy by nemali používať imelo, ani by ľudia s problémami so srdcom alebo tí, ktorí sa inhibítory MAO na liečbu depresie alebo Parkinsonovej choroby. Všetky časti rastliny sú veľmi jedovaté ak jeden. Neužívajte Imelo, ak máte tuberkulózu, AIDS, hypertyreóza, zápalové ochorenia, alebo mozgu alebo miechy nádory. Zavolajte svojho lekára ihneď, ak máte niektorý z nasledujúcich vedľajších účinkov: nízky alebo vysoký krvný tlak, mdloby, kŕče, zmeny zraku, halucinácie, hnačka, nevoľnosť alebo vracanie. Tam boli správy o zimnicou, horúčkou, bolesťami hlavy a alergie, a tak ak je svrbenie, vyrážka, tlak v hrdle alebo bolesť na hrudníku, prestaňte užívať imelo. Tam môže byť interakcie so imelom a predpis antihypertenzív v aditívny hypotenzívny účinok), antiarytmiká (tj Digoxín), vzhľadom k jej negatívne inotropný majetku.
eldina
@2010 máš pravdu,ale teraz zavrhneme bylinky,čo sú liečivé a zároveň jedovaté?taký brečtan-bežne sa pije na kašeľ...ale dakujem za upozornenie,ľudia budú vedieť
abdul
@eldina : .......zjavne som podcenila niektorých varechárov.... . Najväčšou chybou je, podcenenie rozumových schopností širokej verejnosti.
Reagujem na každý príspevok priečiaci sa zdravému rozumu.. A ty nie si výnimka.
2010
Na tejto stranke dakdo prida recept a da tam pol lyzicky Vegety a vsetci sa idu po... ze tam je glutamat a uz, uz su otraveny na cintorine ...a tu sa prida recept z cisteho jedu a nic !!!
to som zvedavy ked to daaka stara babka uvari koho budu sudit?
evkalibka
Ja mám problém z vysokým tlakom a tiež si robím čaj z imela. Kúpila som si ho v lekárni. Pijem ho 2 x denne po 2 dl. Nie stále, len keď mám zvýšené hodnoty. Lepšie mi zaberá ako ostatné čaje na zníženie tlaku.
eldina
@2010 ja viem ako to myslíš ,ale nechajme ľudí rozhodovať za seba,nehrajme sa na Orwella a jeho "1984"...je to v rubrike"domáce liečivá",lieči to...ja ľudí informujem-ano ,čerpám z netu/ako mi tu už vyššie niekto vytkol/,ale hlavne pre seba a chcem sa o to aj podeliť...@evkalibka dakujem za aj pozitívne niečo k téme imelo..
sladkacokolada
konečne ste sa ohlásili, už som myslela, že len lekárom vadí eldina liečba. @eldina tiež som mala obdobie , keď som si myslela, že musím zachránit všetkých od všetkého zlého. Po čase som prišla na to, že som sa veľmi mýlila a preto verím, že ani Tebe to nebude dlho trvať a prídeš na to tiež. Pomáhajme si, ale neordinujme! A ešte ktým ostatným komentárom: nikto nebol drzí, všetci písali maximálne slušne a možno zodpovednejšie ako ty.
ubka
dobre bude, ak sa budeme venovať vareniu a poradíme iba vtedy, ak nás niekto o niečo konkrétne požiada, vtedy totiž má rada každého z nás význam. Ak radíme svojvoľne, zvyčajne to skončí tak ako v tomto prípade.
Prepáčte mi vmontovanie sa do témy, ale poznámka poraďte sa so svojim lekárom mi v tejto rubrike pripadá veľký alibizmus, alebo sa mýlim ?
Ja som si tento portál doteraz vysvetľovala ako miesto, kde ľudia odovzdávajú svoje osobné skúsenosti vo varení, poprípade svoje zážitky. Na hromadné písanie bylinných receptúr je mnoho iných, tejto problematike sa venujúcich portálov.
evanaaa
Myslím, že treba užívať s veľkou mierou pozornosti, opatrne, aj keď opatrnosti nikdy nie je moc. Prčítala som si článok z linku od @nadia56 a som prekvapená, na koľko chorôb a neduhov je elixír z imela. No najviac sa mi zapáčila veta :....Súčasne tak dobre vplýva na brušnú slinivku ( pankreas), že po dlhodobej čajovej kúre sa celkom stratí príčina vzniku cukrovky. Zaujímavé, príčina sa stratí, ale čo to pomôže, keď cukrovka zostáva, tá sa nestratí ani po x kúrach. Takže neviem ako mám tomu rozumieť. Alebo odstráni s tou cukrovkou aj mňa samu.......
rastlina
Citujem zo Zdravia z Božej lekárne: "Ľudia sa ma neraz pýtajú, prečo tak chválim imelo, keď je vlastne jedovaté. Imelo, teda listy a konáriky, nie sú vôbec jedovaté, no plody požité vnútorne sú otravné."
Takže na čaj zbierať len listy a konáriky a nie bobule, alebo si kúpiť hotovú zmes v lekárni.
gabriele
imelo je velmi ucinna bylina...pri predavkovani moze posobit kontraproduktivne...preto treba dodrzat bezpecnost davkovania...mnohi nasi lekari nie su nakloneni liecbe bylinami...takze radit sa s nimi nie je mozne...v EU existuje Europsky urad pre bezpecnost potravin...tam najdete (okrem ineho) aj bezpecne davkovanie pre imelo