Dusené kuracie mäso
Dusené kuracie mäso

Kura na šošovici s mrkvou v pomalom hrnci

kvakac - fotkakvakac, 18. júna 2019
Kura na šošovici s mrkvou v pomalom hrnci
Foto: kvakac

Recept na toto jedlo doniesla známa z dovolenky v Portugalsku. Moc som tomu nedôveroval - škorica na mäso? Verte neverte, zachutilo mi to. Zobraziť celý popisRecept na toto jedlo doniesla známa z dovolenky v Portugalsku. Moc som tomu nedôveroval - škorica na mäso? Verte neverte, zachutilo mi to. Malá rada, ak použijete mäso, dajte vykostené stehna. Ja som použil kuracie štvrte a mal som málo mäsa. Pre ženy dosť, ale ja chlap sa budem tlačiť viac šošovicou ako mäsom?

5
porcií
10 minút
príprava
240 minút
na 90 - 95 °C

Suroviny

1200 g vykostené
500 g
400 g drobnozrnná suchá
1 hlavička
1/2 KL
1 KL
1 KL
1 KL
1 l
1 bal.




Postup

  1. 1

    Do pomalého hrnca dáme na dno mrkvu, na ňu dáme osolené mäso. Posypeme strúhaným cesnakom a napísanými koreninami. Pridáme umytú šošovicu a zalejeme vývarom. Vývar ja slaný, tak nesolíme. Hrniec zapneme na Low. To je tak 95 °C. Varíme štyri hodiny. Po tejto dobe je to všetko hotové. Na tanier dáme tortilu na ňu nanesieme vrstvu mäsovej zmesi. Môžeme pridať čerstvú paradajku a papriku, alebo šalát.

    Kura na šošovici s mrkvou v pomalom hrnci - obrázok 1
  2. 2

    Tortilu zvinieme a máme vyhrané. Je to pre mňa nezvyčajné, ale chuťovo dobré.

    Kura na šošovici s mrkvou v pomalom hrnci - obrázok 2

Diskusia k receptu

marianne
na ci pána, tento recept sa mi na Teba vôbec nepodobá @kvakac -) a Tvoje recepty ja môžem. Je to absolútne moja chuť..milujem mäso v kombinácii so strukovinou..a tá tortila k tomu, že pecka
kvakac
@Marianne (18.6.2019 13:47)

Vďaka za koment. Ja keď som to išiel robiť moc veľkú nadej som tomu nedával a napokon ostal som sám prekvapený. Je to dobré. Preto som to nefotil od začiatku. No v podstate je to veľmi jednoduchá príprava jedla.
haji
Pěkný receptík, takový dámský, haha Mně by chutnalo, klidně i s chlebíkem. Díky za inspiraci!
kvakac
@Terinka55 (18.6.2019 21:50)

Vďaka za koment. Nie len vyzerá, ale aj je to dobré. No na budúce tam dám bôčik, alebo koleno, aby to nebolo plané.
kvakac
@Mijaita (19.6.2019 03:01)

Vďaka za koment. Ja som škoricu doteraz používal len na paradajkové omáčky. Toto je tak trochu orientálna chuť.
kvakac
@Kimlo (19.6.2019 07:24)

Dik za koment. Mala rada ak nechceš byť potom za chvíľu hladný tak tam prihoď nejakú krkovičku.
mijaita
@Kvakac uz se to pece :-) Ovsem, nebyla mrkev, byl fenykl. Ten mam radsi. Ale s mrkvi udelam nekdy take. ja vim uz dopredu, ze to bude vynikajici! V 19 hod by to melo byt hotove. No a k cocce placku nemusim, i kdyz ji mam. Foto bude posleze. I pripravne, jestli chces.
1x kvakac
mijaita
Večeře je na stole, foto pred servirovanim. Delikatesa to je! @Kvakac diky za me za tak suprovy recept. S tim fenyklem je to fakt pecka. Vyzkousej. jsem nadsena, diky!!


1x kvakac
mijaita
@Kvakac
p.s. je tam dost stavy, do ni se bude namacet pita chleba. Dilo je vymazlene, vychucene, vytunene, uzasne!
1x kvakac
kvakac
@Mijaita (20.6.2019 18:45)

Vďaka za pridanie obrázku. Niekedy skúsim aj s tým feniklom.
mijaita
@Kvakac tak dobre, ze jsem stejny pekacek udelala nemocne kamosce. Nechala mi 2 lzice, moc ji to chutnalo! Tak mam dalsi recept v portfoliu. Mas zasluhu :-)


1x kvakac




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia