Kura na pive

podravka - fotkapodravka, 10. januára 2017
Kura na pive
Foto: podravka

Komerčný receptNaaranžujte kuracie mäso uvarené v pivom ochutenej omáčke na vrch pečených zemiakov a podávajte spolu s osviežujúcim šalátom z kyslej kapusty a tekvicovým Zobraziť celý popisKomerčný receptNaaranžujte kuracie mäso uvarené v pivom ochutenej omáčke na vrch pečených zemiakov a podávajte spolu s osviežujúcim šalátom z kyslej kapusty a tekvicovým olejom.

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

800 g (horné aj dolné)
6 PL
200 ml
1 kg
štipka
1 PL




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame. Osolíme a premiešame s olejom (3 lyžice), vložíme do pekáča a pečieme približne 30 minút v rúre vyhriatej na 200 °C.

  2. 2

    Medzičasom kuracie mäso posypeme štipkou tymianu a vegetou.

  3. 3

    Zvyšný olej rozohrejeme na panvici a na miernom plameni kura opečieme zo všetkých strán. Podlejeme pivom a povaríme ďalších 5 minút.

  4. 4

    Kura naaranžujeme na pečené zemiaky, vrátime naspäť do rúry a pečieme po dobu 20 minút.

  5. 5

    Pečené kura so zemiakmi podávame s kyslou kapustou pokvapkanou tekvicovým olejom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia