Kung-pao

Autor receptu: cokomilka

Starší recept z čias, keď nebolo ryžové víno. Kľudne znesie i našu sójovú omáčku a zmes Orientálne korenie.

4
porcie
45 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracinu pokrájame na jemné rezančeky, cibuľku na 3 cm dlhé valčeky, kápiu na štvorčeky. Mäsové rezance okoreníme v miske, posypeme škrobovou múčkou, zalejeme sójovou omáčkou a pokvapkáme olejom. Dáme odležať do chladničky kým sa udusí ryža. Môžeme si napácovať viacej mäsa a odložiť do budúceho obeda. Bude to ešte lepšie.
  2. Umytú ryžu osmažme na troch lyžiciach oleja do jemnej žlte, zalejme horúcou vodou, ktorej je na výšku raz toľko ako ryže, vložme do stredu olúpanú cibuľu, do ktorej sme zapichli tri klinčeky. Keď sa voda vydusí, má byť mäkká.
  3. Následne si dáme do rajnice alebo woku olej a osmažme na ňom porcie mäsových rezancov, keď sú biele, vhodíme cibuľky a kápiu, restujeme za stáleho miešania. Zmes odhrnieme vo woku nabok a vlejeme víno, sójovku a worcester, zmiešame a prehrejeme. Zamiešame dokopy s kung-pao. Oriešky dáme ku koncu. Zmiešame. Prikryjeme kým dáme porcie ryže na taniere. Vytvoríme pologule ryže žufankou, naložíme porcie kung-pao a ozdobíme kúskami ananásu. Podávame s čerstvými šalátami. Zvyšok kung-pao a ryže držíme na ohrievadle na stole aby si mohol každý pridávať a kuchárka nemusela vstávať kvôli obsluhe. Nezabudneme dať sójovku a nakladaný zázvor. Zázvor sa zajedá medzi jedlom.