Kung-pao

Kung-pao
Foto: cokomilka
cokomilkaCokomilka, recept pridal: 9. apríla 2010 22:44Ďalšie jeho recepty

Starší recept z čias, keď nebolo ryžové víno. Kľudne znesie i našu sójovú omáčku a zmes Orientálne korenie.

Postup prípravy receptu

1

Kuracinu pokrájame na jemné rezančeky, cibuľku na 3 cm dlhé valčeky, kápiu na štvorčeky. Mäsové rezance okoreníme v miske, posypeme škrobovou múčkou, zalejeme sójovou omáčkou a pokvapkáme olejom. Dáme odležať do chladničky kým sa udusí ryža. Môžeme si napácovať viacej mäsa a odložiť do budúceho obeda. Bude to ešte lepšie.

2

Umytú ryžu osmažme na troch lyžiciach oleja do jemnej žlte, zalejme horúcou vodou, ktorej je na výšku raz toľko ako ryže, vložme do stredu olúpanú cibuľu, do ktorej sme zapichli tri klinčeky. Keď sa voda vydusí, má byť mäkká.

3

Následne si dáme do rajnice alebo woku olej a osmažme na ňom porcie mäsových rezancov, keď sú biele, vhodíme cibuľky a kápiu, restujeme za stáleho miešania. Zmes odhrnieme vo woku nabok a vlejeme víno, sójovku a worcester, zmiešame a prehrejeme. Zamiešame dokopy s kung-pao. Oriešky dáme ku koncu. Zmiešame. Prikryjeme kým dáme porcie ryže na taniere. Vytvoríme pologule ryže žufankou, naložíme porcie kung-pao a ozdobíme kúskami ananásu. Podávame s čerstvými šalátami. Zvyšok kung-pao a ryže držíme na ohrievadle na stole aby si mohol každý pridávať a kuchárka nemusela vstávať kvôli obsluhe. Nezabudneme dať sójovku a nakladaný zázvor. Zázvor sa zajedá medzi jedlom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • hanina, 10. apríla 2010 o 09:36
    Vďaka idem hneď vyskúšať.


  • michsamant, 10. apríla 2010 o 10:19
    musi byt mnamka!


  • martina34, 10. apríla 2010 o 15:15
    ja som robila toto na veľkú noc, ešte včera sme dojedali mäsko, je to super receptík, len neviem prečo syn nechce ananás a arašidy...


  • 2010, 10. apríla 2010 o 16:43
    cokomilka,
    Len taka perlicka , na tento asi najpularnejsi cinsky recept recept su dve uplne rozlicne varianty.
    Ta ako to ty robis tzv.western style ktore su priblizne podobne...
    a potom je ta povodna originalna sechuanska cinska.
    Ktoru by som si neobjednal v cine lebo je zmes chilli papriciek a sechuanskeho korenia cize velmi stiplavo paliva.
    Nastastie mame Wikipediu a sam so sa cudoval ako mozu byt take dve uplne odlisne varianty.
    Tam je to vysvetlene ,recept a meno Kung Pao pocas cinskej revolucie bolo zakazane a potom skoro 40 rokov do roku 2005 bol zakazany dovoz sechuanskeho korenia (vraj rozsiruje choroby na citrusoch).No a ludiana mimo ciny si zvykli na nestiplavu verziu...
    » en.wikipedia.org/wiki/Kung_Pao_chicken...




  • cokomilka, 10. apríla 2010 o 18:38
    @2010 > robim to niekedy tiez pikantne, ked tam primiesam dovnutra ten zazvor a dodam curry. Chilli by nam spalilo jazyky. Toto je naozaj receptura prispuosobena zasobovaniu za sociku. Teda koreniny a omacky
    max. v kvalite Heinz.


  • panjan, 11. apríla 2010 o 11:43
    ja dávam miesto cibuľky /pór na rezaný na kolieska/ , miesto kápie /sterilizovanú kukuričku/ a korenie zázvor /ďumbier/


  • forneta, 5. júla 2010 o 17:03
    hmm... milujem kung pao... dakujem... =)) KK... =))


  • hanni89, 15. februára 2011 o 18:54
    Tento úžasný receptík som robila včera priateľovi na Valentína, bol nadšený, akurát ryžu som urobila bez cibulky a klinčekov, ale bolo to super úžasné.. Moc ďakujem..



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist