Kung-pao

Kung-pao
Foto: cokomilka
cokomilkaCokomilka, recept pridal: 9. apríla 2010 22:44Ďalšie jeho recepty

Starší recept z čias, keď nebolo ryžové víno. Kľudne znesie i našu sójovú omáčku a zmes Orientálne korenie.

Postup prípravy receptu

1

Kuracinu pokrájame na jemné rezančeky, cibuľku na 3 cm dlhé valčeky, kápiu na štvorčeky. Mäsové rezance okoreníme v miske, posypeme škrobovou múčkou, zalejeme sójovou omáčkou a pokvapkáme olejom. Dáme odležať do chladničky kým sa udusí ryža. Môžeme si napácovať viacej mäsa a odložiť do budúceho obeda. Bude to ešte lepšie.

2

Umytú ryžu osmažme na troch lyžiciach oleja do jemnej žlte, zalejme horúcou vodou, ktorej je na výšku raz toľko ako ryže, vložme do stredu olúpanú cibuľu, do ktorej sme zapichli tri klinčeky. Keď sa voda vydusí, má byť mäkká.

3

Následne si dáme do rajnice alebo woku olej a osmažme na ňom porcie mäsových rezancov, keď sú biele, vhodíme cibuľky a kápiu, restujeme za stáleho miešania. Zmes odhrnieme vo woku nabok a vlejeme víno, sójovku a worcester, zmiešame a prehrejeme. Zamiešame dokopy s kung-pao. Oriešky dáme ku koncu. Zmiešame. Prikryjeme kým dáme porcie ryže na taniere. Vytvoríme pologule ryže žufankou, naložíme porcie kung-pao a ozdobíme kúskami ananásu. Podávame s čerstvými šalátami. Zvyšok kung-pao a ryže držíme na ohrievadle na stole aby si mohol každý pridávať a kuchárka nemusela vstávať kvôli obsluhe. Nezabudneme dať sójovku a nakladaný zázvor. Zázvor sa zajedá medzi jedlom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • hanina, 10. apríla 2010 o 09:36
    Vďaka idem hneď vyskúšať.


  • michsamant, 10. apríla 2010 o 10:19
    musi byt mnamka!


  • martina34, 10. apríla 2010 o 15:15
    ja som robila toto na veľkú noc, ešte včera sme dojedali mäsko, je to super receptík, len neviem prečo syn nechce ananás a arašidy...


  • 2010, 10. apríla 2010 o 16:43
    cokomilka,
    Len taka perlicka , na tento asi najpularnejsi cinsky recept recept su dve uplne rozlicne varianty.
    Ta ako to ty robis tzv.western style ktore su priblizne podobne...
    a potom je ta povodna originalna sechuanska cinska.
    Ktoru by som si neobjednal v cine lebo je zmes chilli papriciek a sechuanskeho korenia cize velmi stiplavo paliva.
    Nastastie mame Wikipediu a sam so sa cudoval ako mozu byt take dve uplne odlisne varianty.
    Tam je to vysvetlene ,recept a meno Kung Pao pocas cinskej revolucie bolo zakazane a potom skoro 40 rokov do roku 2005 bol zakazany dovoz sechuanskeho korenia (vraj rozsiruje choroby na citrusoch).No a ludiana mimo ciny si zvykli na nestiplavu verziu...
    » en.wikipedia.org/wiki/Kung_Pao_chicken...




  • cokomilka, 10. apríla 2010 o 18:38
    @2010 > robim to niekedy tiez pikantne, ked tam primiesam dovnutra ten zazvor a dodam curry. Chilli by nam spalilo jazyky. Toto je naozaj receptura prispuosobena zasobovaniu za sociku. Teda koreniny a omacky
    max. v kvalite Heinz.


  • panjan, 11. apríla 2010 o 11:43
    ja dávam miesto cibuľky /pór na rezaný na kolieska/ , miesto kápie /sterilizovanú kukuričku/ a korenie zázvor /ďumbier/


  • forneta, 5. júla 2010 o 17:03
    hmm... milujem kung pao... dakujem... =)) KK... =))


  • hanni89, 15. februára 2011 o 18:54
    Tento úžasný receptík som robila včera priateľovi na Valentína, bol nadšený, akurát ryžu som urobila bez cibulky a klinčekov, ale bolo to super úžasné.. Moc ďakujem..



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist