Kukuričné buchty

an3da - fotkaan3da, 22. januára 2012

Toto je tradičné jedlo ktoré sme zdedili od našich babičiek.

20
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 a pol kg
500 g
150 g
200 g
2 ks
200 ml
150 ml




Postup

  1. 1

    Vymiešame celé vajcia, cukor, smotanu a olej. Pridáme krupicu, polentu a postrúhanú tekvicu. Robíme kôpky na vymastený plech alebo vo forme na mufiny, v tej väčšej. Najlepšia je silikonová. Pečieme na 200 stupňov asi pol hodiny.

Diskusia k receptu

jatanika
@an3da , obzerám recepty z kukuričnej krupice a tento je zaujímavý ... aj by ma zaujímalo, či sa obdobný recept zachoval v niektorom regióne na Slovensku ... ja som sa s takýmito koláčikmi ešte nestretla ... vyskúšala by som, mám však otázku ... polenta je názov pre uvarenú kukuričnú kašu aj pre suchú instantnú zmes na kašu ... čo treba použiť? ja mám doma klasickú kukuričnú krupicu, takú čo treba variť na kašu aj pol hodiny ... ešte poznámka: pripíš asi priamo do textu receptu ako treba koláčiky piecť ... tam na boku si to možno každý hneď nevšimne ... aspoň mne sa to stáva :-))
tankat
Ahoj Anka, velmi si ma potesila tvojim receptom, nakolko sa potesim kazdemu receptu, v ktorom nie je obycajna muka. Som celiaticka (nesmiem varit z klasickej muky s lepkom) a pripravit pre mna chutne mucne jedla, je skor umenie ako zabava. Preto mam otazku, ci musim pouzit obycajnu krupicu alebo mozem aj navysit mnozstvo polenty?....dakujem za tvoju radu ....a predsa este otazocka, kedze ide o buchty, je mozne ich aj niecim naplnit?
an3da
Kukuričná krupica alebo suchá polenta. jatanika, tú krupicu ktorú máme
u nás na kašu uvaríme raz-dva.
tankat- kľudne daj viacej kukuričnej, ved naše babičky ani inakšiu
nemali...aj chlieb piekli kukuričný. Buchty sa robia rukami, mne sú
dobré aj také, ked skúsiš naplniť, ohlás ako sa ti podarilo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia