Kukuričná polievka

cupcake - bez fotkycupcake, 14. septembra 2012

Priatelka nas pozvala na party a podavala tuto fantasticku kukuricnu polievku ako jedno z jedal. Skusila som a odvtedy ju casto robievam. Kazdemu chuti Zobraziť celý popisPriatelka nas pozvala na party a podavala tuto fantasticku kukuricnu polievku ako jedno z jedal. Skusila som a odvtedy ju casto robievam. Kazdemu chuti , je velmi osviezujuca, dobra na akekolvek prilezitosti. V nasej rodine je oblubena skoro tak, ako dobry kotlikovy gulas. Autorkou je Ina Garten, ktorej recepty su naozaj vynikajuce, tak toto je jeden z nich.

Suroviny

200-250 gramov dobra udena
3 polievkove lyz.
4 ks velke/obycajna/ nasekana na jemno
4 polievkove lyzice -obycajne
1/2 pohara /hocijaka/
1/2 cajovej lyzicky
1 cajova lyzicka
1/2 cajovej lyzicky
12 poharov , alebo bujon rozpusteny vo vode
6 poharov/cca 1kg/ pokrajane na kocky
10 poharov/cca 1,5 kg/
2 pohare - a mlieko/half-and-half/pol-na pol
200-300 gramov , alebo iny podobny,postruhany/




Postup

  1. 1

    Pouzijeme vacsi hrniec, ako na gulas. Slaninku narezeme na drobno/ako na halusky / dame do hrnca a pridame olivovy olej a oprazime na strednej teplote do zlatova/cca 5 min./ Vyberieme do misky a odlozime nabok, pouzijeme neskor.

  2. 2

    Znizime teplotu, pridame maslo a nakrajanu cibulu a varime do sklovita. Potom pridame muku, sol, mlete cierne korenie a turmeric, miesame a varime dalsie cca 3 minuty/ako zaprazka/,ide to rychlo treba to v tejto faze sledovat. Zalejeme kuracim vyvarom , pridame nakrajane zemiaky , dobre premiesame,privedieme dovaru a odokryte varime kym zemiaky nie su makke/cca 15 min./Pozor, aby neboli velmi makke/.

  3. 3

    Prisypeme mrazenu kukuricu, pridame half and half/ mix mlieka a slahacky / a postruhany chedar. Nedavam vsetok syr, nechavam si aj na posypanie na tanier. Varime dalsich 3-5 minut, kym syr nie je rozpusteny. Podava sa na hlbokom taniery posypane syrom a oprazenou slaninkou. Je vynikajuca aj vlazna a vydrzi v chladnicke aj zopar dni. Teda ak vydrzi, u nas nie. Ked ju robim len pre nas, tak jednoducho urobim z polovicnej davky. Zelam Vam naozaj dobru chut!!!

Diskusia k receptu

radulienka
Toto je polievočka podľa môjho gusta, určite vyskúšam, ja kukuričku môžem vždy, vďaka za recept...
cupcake
Skoda dievcata, ze neviem pridavat obrazky, vtedy by ste videli, preco hovorim, ze je vyborna. Aj vyzera na tanieri tak dobre, ako chuti.
jerica
gratulujem k vnúčatku , ak ked to nemá nič spoločné s receptom:-) nech je zdravé dieťatko aj s maminkou:-)a babka,celá rodinka sa len vytešovať z vnúčatka :-)
cupcake
Dakujem , je to prve vnuca a dievcatko, tak samozrejme sme z toho hotovi vsetci
mirkamt
@cupcake Na aké množstvo/koľko porcií je rozpis surovín? Zdá sa mi všetkého akosi veľa a my sme doma len traja, tak aby som si to vedela trošku prispôsobiť.
cupcake
Ja mam velky hrniec , kde na spodu je napisane 7,5 litra, teda asi tolko je tej polievky. Ked robim len pre mna a manzela, tak urobim len polovicnu davku. Co nezieme, dam do skleneneho pohara a do chladnicky. Zohrata chuti hadam aj lepsie. Napis, ako sa podarila, som zvedava, ci chutila.
mcmuffin
@cupcake dobrý deň,ke som zistila že žijete momentálne v USA tak som asi...:D.chcela som Vám povedat ze ako sa tie obrazky pridavaju ak ich mate teda ulozene v pocitaci.Hned pod bodmi maze napidane pridat obrazok k bodu....A na to si kliknete a zobrazia sa vam dokumenty a tak si to vyberiete,doporucovala by som tie obrazky pomenuvavat potom sa v tom lepsie orientujete a netreba vam do vyhladavaca pidat nejake zbytocne cislice,staci Vam tam napisat napr.kukurica polievka ak to mate tak pomenovane a mate to najdene kliknite si na to a tam to uz uvidite.prepacte za zdrzanie,len som chcela poradit.dovidenia P.S.:super recept :) .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia