Kukuričná polenta
Kukuričná polenta, lečo, mäso
Autor receptu: juvara
Robila som včera večer krupicovú kašu a zo skrinky na mňa vykukla kukuričná krupica. Hneď som vedela, čo dnes bude na obed: Polenta.
Moja mama robievala polentu s lečom a na slížiky nakrájaným hovädzím mäsom. U nás doma však hovädzie moc veľký úspech nemá, varím podľa chuti muža a dcéry - preto som pripravila kuracie. Ja by som si kľudne vystačila aj bez mäska. A čo vy?
3 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Mlieko varíme s maslom, posolíme, keď vrie, vsypeme krupicu, miešame, kým nezhustne. Ešte teplú kašu navrstvíme na dosku, rozotrieme do tvaru obdĺžnika, s výškou cca 2 cm. Necháme vychladnúť. Nachystáme si na plech pečiaci papier, a dáme na kocky pokrájanú polentu zapiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov cca na 10-15 minút.
- Pripravíme si klasické lečo - na oleji restujeme cibuľku, pridáme na pásiky pokrájanú papriku, mletú rascu, soľ, po chvíľke dusenia aj nakrájané rajčiny - podusíme ešte cca 5 min do mäkka. Chcela som viac rajčinové, aby sa vytvorilo viac šťavy, v ktorej sa chrumkavá polenta "okúpe".
- Na oleji orestujeme kuracie prsia nakrájané na pásiky, keď už je mäsko zatiahnuté, pridáme maslo a podlejeme troškou vody - mäsko dusíme do mäkka, získa príjemnú maslovú vôňu.
- Podávame všetko pekne spolu, dobrú chuť!