Krútený medovník

mojaradost - bez fotkymojaradost, 1. decembra 2011

Je vyborny a mam ho od jednej kamaratky.

40
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
250 g
100 g
4 lyzice rozpustený
1 lyzicka
1 lyzica
4 ks surové
 , nasekana cokolada




Postup

  1. 1

    Preosiatu muku, praskovy cukor, palmarin, vajcia, med, pernikove korenie, citonovu koru, sodu bicarbonu dobre vymiesime a nechame postat 24 hodin. Rozdelime na 4 casti, kazdy rozvalkame na hrubku 1 cm a natrieme nutellou,posypeme orechami, hrozienkami alebo potrieme lekvarom, posypeme nasekanou cokoladou, kokosom podla chuti.

  2. 2

    Stocime na roladu, povrch potrieme rozslahanym vajickom a pecieme priblizne pol hodinu.

Diskusia k receptu

marikafil
Nedávno som koštovala na jednej oslave, akurát plnený bol len hustým slivkovým lekvárom a orechami. Náramne mi chutil, tak tento rok vyskúšam. Vďaka za recept.
marikafil
Super, vyskúšané...akurát - občas sa aj majster tesár utne - a ja som prosím po rokoch, čo pečiem medovníčky, zabudla!!! že cesto treba podsýpať múkou. Teda, celkom nezabudla, ale roládu som sa rozhodla vyvaľkať na silikónovej podložke bez múky. Dievčatá, varujem Vás - neskúšajte to. Aj tam treba podsypať múkou. Takže roláda naplnená - ale zvinúť ani za svet. Vyhodiť som ju nechcela, tak takú neforemnú masu s dobrým lekvárom a spústou orechov som bachla do plechu na biskupský chlebík a upiekla. Pre návštevy teda nebola, ale s mužom sme ju za dva dni zjedli. A zvyšok cesta som potom radšej použila na vykrajované medovníčky. Tie sú tiež super, ale pekne odložené si počkajú na svoju príležitosť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia