Krúpy s kyslou kapustou

Krúpy s kyslou kapustou a tempehom

Autor receptu: erikapasinska

Ak máte radi strapačky s kyslou kapustou, tak vám toto jedlo bude určite chutiť. Je to ich zdravšia verzia.

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Jačmenné krúpy namočíme cca na 12 hodín do studenej vody. Vodu vylejeme, dáme variť v pomere na jednu šálku krúp 3-4 šálky vody. Keď sa začnú variť pridáme soľ, zakryjeme a znížime plameň, varíme cca 60 minút.
  2. Cibuľu očistíme a nakrájame na pásiky. Opražíme na rozpálenom oleji do mäkka, pridáme kyslú kapustu, prilejeme trochu vody a necháme dusiť, aby trochu zmäkla. Kapustu zvyknem pokrájať na menšie časti, aby sa dala ľahko zmiešať s krúpami.
  3. Tempeh nakrájame na malé kocky a opražíme na oleji.
  4. Uvarené krúpy zmiešame s udusenou kapustou a posypeme opraženým tempehom. Ja k tejto dobrote robím ešte mrkvový šalát.