Krúpy s kelom

Autor receptu: danda3

Netradičné jedlo z tradičných potravín, teda až na ten tempeh, ale kľudne môže byť aj slaninka či cibuľa.

3
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé si dám variť krúpy do osolenej vody. Z kelu odstránime vonkajšie listy, rozštvrtíme ho a nastrúhame ako uhorky.
  2. Panvicu rozpálim, pridám trošku oleja a nakoniec nasypem postrúhaný kel, restujem za občasného miešania, pridám soľ a rascu. Mal by ostať chrumkavý, nie rozvarený. Inak takto pripravený kel je výborný aj ako príloha k mäsu či rybe, kto delí stravu.
  3. Nakoniec do neho priemiešam krúpy, ale nie všetky, radšej postupne, aby to bolo 1 : 1.
  4. Tempeh alebo tofu si nakrájam na malé kocky a osmažím na oleji, tofu predtým marinujem v sójovej omáčke tamari. Samozrejme, môže sa použiť aj vyškvarená slanina, oškvarky alebo cibuľa, každému podľa chuti. Posypeme podľa chuti, určite nie všetko.
  5. A keďže vám krúpy aj tempeh ostanú, pridajte do nich bryndzu podľa chuti a máme ďalšie jednoduché jedlo, mimochodom veľmi chutné.