Krúpovo-hrachová kaša s kuracími srdiečkami - fotorecept

Autor receptu: elekra

Je jeseň a prichádza zima, čas na varenie strukovín. Strukoviny varievam v zimnom období, pri varení sa mi vyhreje kuchyňa a aj fantasticky zasýtia. Kuracie srdiečka nepotrebujú zas veľa času na prípravu, tak sa navzájom tieto dve jedlá dopĺňajú.

4-6
porcie
15 -20 minút
príprava
45 - 55 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Prebraté jačmenné krúpy (mám rada väčšie, č. 8), prepláchnem najskôr v horúcej a potom studenej vode a dám variť do studenej vody. Keďže chcem kašu, vody dám tak asi 1,5 až 2 cm nad krúpy. Počas varenia vodu dolievam podľa potreby. Krúpy varím cca 20 min.
  2. Medzitým si preberiem a prepláchnem aj polený žltý sušený hrach. Ten pridám neskôr. Ale aby som nestála zbytočne pri sporáku, tak si pripravím kuracie srdiečka. Kuracie srdiečka očistím
  3. a prekrojím na polovicu.
  4. Cibuľu najemno nakrájam a opražím na oleji.
  5. Pridám nachystané srdiečka, nechám ich zatiahnuť,
  6. ochutím mletým čiernym korením, soľou a sladkou červenou paprikou. Podlejem vodou a nechám podusiť do zmäknutia. Stačí 15-20 minút.
  7. Kým sa srdiečka dusia, pridám nachystaný hrach do polouvarených krúp. Podľa potreby dolejem teplú vodu.
  8. Na masti alebo oleji spením najemno nakrájanú cibuľu a cesnak.
  9. Keď sú opražené do hneda (pozor, aby sa nespálili, lebo zhorknú)
  10. pridám hladkú múku
  11. a urobím zásmažku. Uvarené krúpy s hrachom ochutím soľou a pridám nachystanú zásmažku.
  12. Chvíľu povarím a na záver dochutím mletým čiernym korením a majoránkou.
  13. Jedlo je hotové