Krúpna baba

redakcia - fotkaredakcia, 16. februára 2010
Krúpna baba
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
250 g
250 g
250 g
4 strúčiky
1 KL




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme a necháme uvariť do mäkka. Vodu z uvarených zemiakov vylejeme na krúpy a necháme ich chvíľu zapariť. Bravčové oškvarky na jemno pomelieme spolu s vareným údeným mäsom, pridáme pretlačené zemiaky so zaparenými krúpami.

  2. 2

    Masu dochutíme roztlačenými strúčikmi cesnaku a čiernym mletým korením. Plech vymastíme a vylejeme naň pripravenú hmotu.

  3. 3

    Pečieme v teplovzdušnej rúre pri teplote 180 stupňov Celzia 30 minút.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Krúpna baba je chutná so sladkým alebo kyslým mliekom, žinčicou, cmarom. V minulosti patrila k slávnostným jedlám, podávala sa napríklad na svadbách, krstinách a páračkách.

Diskusia k receptu

Vymazať
jody
A existuje na ňu toľko receptov ako na zemiakové placky. My ju tiež robíme úplne inak.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia