Krúpková polievka s mäsovými guľkami

Jakub Jakubčo
šéfkuchár Kúpeľov v Novom Smokovci, 16. júla 2012
Krúpková polievka s mäsovými guľkami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
1
porcia
15 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

50 g
30 g
30 g
75 g na mletie




Postup

  1. 1

    Mrkvu a petržlen očistíme a nakrájame na tenšie rezance, ktoré varíme vo vývare asi 20 minút. V ďalšom hrnci uvaríme v osolenej vode krúpy.

  2. 2

    Pomelieme bravčové mäso, dochutíme soľou a tvarujeme malé knedličky, ktoré vložíme do hrnca so zeleninou.

  3. 3

    Pridáme uvarené krúpy a dosolíme podľa chuti. Ozdobíme petržlenovou vňaťou a pažítkou.

Diskusia k receptu

abend
Všetky suroviny dobré, krúpy milujem, takže v nedeľu bude k obedu. Vďaka za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia