Krupicový nákyp

redkika - fotkaredkika, 5. septembra 2014
Krupicový nákyp
Foto: redkika

Tento recept som našla v jednom nemeckom časopise. Veľmi chutná vecička :)

11
porcií
10 minút
príprava
3-4 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
75 g
500 g
50 g
1 ks
Omáčka:
1 bal. (alebo ine mrazené ovocie)
1 bal.
2 PL
OSTATNÉ:




Postup

  1. 1

    Zmiešame žltka, cukor, šťavu z citrona, tvaroh a krupicu. Pridáme vyšlahané bielka a na kúsky pokrájané broskyne. Z týchto ingrediencií som spravila 11 koláčikov.

    Krupicový nákyp - obrázok 1
  2. 2

    Vymastíme si formičky. Ja som použila keramické misky z Ikei (vhodné aj na dipy alebo ine omáčky). V originálnom recepte sa celá masa vleje do velkej formy, napr jenského skla, ale žial vždy mi ostal stred nedopečený, tak som sa rozhodla to robit na male porcie. Vysypeme ich mletými orechami a naplníme ich zmesou. Potom formičky prikryjeme mikrovlnou foliou. Ak takú nemáte, dá sa použiť aj normálna potravinová folia, do ktorej treba spravit diery (napr vidličkou).

    Krupicový nákyp - obrázok 2
  3. 3

    Dáme do mikrovlnky na 3-4 minúty. Treba to sledovať, ked začnú kypieť tak sú hotové. Vyberieme z formy a možeme dať rovno na tanier a obliať studenou omáčkou. Zvyšné môžeme kludne dať do nádoby a do chladničky. Potom už len znova ohriať a obliať omáčkou.

  4. 4

    Kým sa nákyp pečie, si spravíme omáčku. Mrazené ovocie najlepsie trocha skôr vybrať(nie úplne rozmraziť). Pridáme cukor a ponorným mixérom rozmixovať až kým z toho bude ovocná dreň.

    Krupicový nákyp - obrázok 4
  5. 5

    Takto vyzerá hotový dezert. Teplý "koláčik"a studená poleva. Táto kominácia je proste famozna.

    Krupicový nákyp - obrázok 5

Diskusia k receptu

cesminaz
Velmi zaujimava "rychlovka" :-) obcas sa taketo veru zide ;-P
evanaaa
Ja som robila krupicový nákyp, ale ten klasický, kde sa do uvarenej krupice ( kaše) zamiešajú žĺtky a z bielkov sneh, ale aj toto môže a asi je dobré, možno aj vo forme by to šlo, len nie navysoko, ale aby to bolo nižšie, možno by sa to prepieklo, snáď na malý plech alebo do podlhovastej keramickej formy.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia