Krupicový koláč

amilio - fotkaamilio, 28. augusta 2015
Krupicový koláč
Foto: amilio

Recept je ľahký,každý si ho môže upraviť podľa svojej chuti:-) Ja si ho pamätám zo školskej jedálne,krájali nám ho na kocky a polievali sirupom:-)

25
porcií
5min minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 polotučné
1 hrnček
1 hrnček strúhaný
1 hrnček
100 g kvalitná várová
2 ks
4 ks tortové




Postup

  1. 1

    je to klasika, snáď všetci vieme uvariť krupicu:-) dáme do hrnca 1l mlieka, ja pridávam cca 3dl vody, zohrejeme do bodu varu a pridáme kokos a cukor-stále miešame metličkou, kokos o chvíľku napučí-pomaly za stáleho miešania sypeme detskú krupicu až je hmota hustá. Na plech som vyložil tortové oblátky, na ne som vylial kokosovú krupicu, tak aby bola rovnomerne po celom plechu(kľudne použite špachtlu). Poukladáme banány,no predstavivosti sa medze nekladú,môžete dať piškoty,ovocie,ananás,proste je to na Vás. Prikryjeme znovu tortovými oblátkami

  2. 2

    druhý liter mlieka tak isto necháme zovrieť,prihodíme kvalitnú čokoládu(ja dávam kupovanú v rakúsku) vavilínový cukor a pomaly sypeme krupicu.keď je hotová zalejeme ako vrchnú vrstvu na oplátky.Neostáva nič ako dať vychladiť a jesť:-))je to fakt super,môžete kombinovať,do krubice dať to čo lúbime-sekané orechy,ovocie stačí fantáziu:-) dobrú chuť

Diskusia k receptu

radost
ja si podobné krupicomaškrty robievam..muž má radšej redšiu krupicu..takže nemám konkurenta..zjem sama..:-)
1x amilio
jozka2
musi to byt dobrota a ako pises poliate sirupom,viem si to predstavit.
1x amilio
finczi
Recept sa mi páči, určite to veľmi dobre chutí... Vitajte na Vareche, nech sa Vám darí a dobre varí!
1x amilio
marianne
Bez debaty vyborny moze byt, buduci tyzden by sa mi hodil pre jedneho krupiciara:-) Ale poprosim o upresnenie. Krupicu vieme sice varit vsetci, ale predsa..
1.ten hrncek, aky objem?
2. Do prveho litra mlieka sa musi pridat 3dl vody. Asi koli kokosu, ze napucnie?
3.Do kazdeho litra mlieka hrncek krupice a cukru alebo rozdelit?,ale asi rozdelit si myslim..
Ospravedlnujem sa, ale chcela by som ho spravit,az ho nedobabrem, s krupicovymi nemam skuenost..

1x amilio
amilio
marianne-kokosu asi 2klasické hrnčeky a a krupicu?ja ju mám v pollitráku a pomaličky sypem:-)fakt keď ju neustále miešam metličkou a mám pod hrncom platňu(plynový šporák) nikdy sa mič nepokazilo.a cukor kľudne podľa tvojej chuti.Zároveň ďakujem všetkým,ste milí:-) No a zajtra zverejním nedeľný obed:-)
patroveckypitrs
Z takéhoto koláča sa aj mne spravia hrčky, ale za ušami. To od toho, ako by som s chuťou tlačil do seba. Chlape jeden to by som si veru dal. Takáto lakota 5*****.
1x amilio




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia