Krupicové knedličky s kyslou kapustou

vikulqa - fotkavikulqa, 29. augusta 2014
Krupicové knedličky s kyslou kapustou
Foto: vikulqa

Recept mám od niekoho tu z varechy, ale nemám šajnu od koho, keďže som to robila veľmi dávno.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
3 ks
1 ČL
1 kg
200 g
1 ks
1 PL
4 - 5 ks
150 g




Postup

  1. 1

    Na oleji si opražíme slaninku. Do vytopenej slaniny pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, kyslú kapustu, cukor a opražíme. Uvarené zemiaky postrúhame najemno, pridáme krupicu, vajce, zelenú cibuľku najemno nakrájanú, zmäknuté maslo, osolíme, okoreníme a vypracujeme cesto. Z cesta vytvarujeme knedličky. Vložíme ich do osolenej vriacej vody a varíme, kým nevyplávajú na povrch. Potom ich necháme ešte minútu povariť a scedíme. Podávame s opraženou slaninou a cibuľou a dusenou kyslou kapustou.

Diskusia k receptu

afataga
pozeram tvoje rcp a toto je prvy, ktory si podla mna zasluzi pochvalu, ani tie ostatne nemas uplne zle, ale vzdy to niecim zaklincujes
terinka55
Mne sa Tvoje recepty páčia. Je mi sympatická Tvoja zručnosť a odvaha. Kľudne by som sa nechala pohostiť, lebo je to naozaj jedlé. Ani staršie ročníky by nenavarili lepšie. Len tak ďalej!!!!!
pollaris
Sú super, ja som ich predtým robila nie z krupice, ale hrubej múky. Tieto sú však výborné. Prosím Ťa, mám na Teba otázočku, neodpovedala mi sjuz, možno dovolenkuje. Ty si pravdepodobne robila čili omáčku podľa receptu od nej, iba sa spýtam, naozaj tam ide 2 kg cukru. Chcem ju spraviť a zdá sa mi to veľa. Ak budeš taká láskavá, odpovedz mi. Ďakujem a prajem pekný deň.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia