Krupicové knedličky do polievky

jansam - fotkajansam, 3. augusta 2012

Sú veľmi chutné ako do zeleninovej,tak do vývar.polievky.

30-60 minút
príprava

Suroviny

1 ks
štipka
1 PL
2-3/podľa hustoty/ PL ,môže byť aj hrubá




Postup

  1. 1

    Rozbijeme vajíčko,pridáme suroviny a poriadne zamiešame.Necháme cca 1 hod. ,aby sa krupica trocha rozmočila a potom pridávame malou ližičkou do vracej polievky,ktorá je pred dohotovením. Dobrú chuť

Diskusia k receptu

ria389
takéto haluštičky robievam aj ja ale miesto detskej krupice dávam hrubú krupicu a sú výborné.
sovka62
Moja najobľúbenejšia závarka do polievky, robievam bez sódy z hrubej krupice a namiesto oleja používam kačaciu alebo kuraciu masť. A zelenú petržlenovú vňať, čerstvú, len v zime sa bez nej musím obísť.
zdezda
aj moji majú najradšej tieto halušky, robím ako sovka62, no najprv dám aj trochu vody, aby krupica nabopnala, potom nie je treba sóda bic., prípadne trochu minerálky:-)...no a nezavarujem ich priamo do polievky, lebo ich musím robievať z 2 vajíčok a potom by mi polievka zkysla, takže vedľa do odobratého vývaru a tak ...:-)
astheart
Každá trochu jinak....:) Já rozklepnu vajíčko. Z bílku ušlehám ten nejtužší snih, jaký se mi povede. Přimíchám žloutek a pak krupici. Polévky si trochu odleju do kastrůlku a když vře, kávovou lžičku do ní namáčím (aby se těsto nelepilo) a ukrajuju nočky asi 1/4 lžičky. Házím do toho kastrůlku a vařím, než vyplavou. Jsou nadýchané. Sodu nepotřebuji, protože šlehám ten sníh.
joel
dievčata, môžte mi vysvetliť, čo je hrubá krupica?ďakujem
tatranka
Robievam podobne.Je to jednoduchá,chutná a rýchla závarka.
alzbetka2
@joel , hrubá krupica má väčšie "zrnká" ako detská krupica, je balená v 1kg obaloch ako múka. Má aj názov hrubá krupica, ja ju na tieto halušky tiež používam radšej ako detskú. Dá sa použiť upražená a uvarená aj na krupicové rezance.
marienka44
@Jansam ,aj ja robim podobne. Volakedy som robila s hrubou krupicou. Len mi vadi to velke balenie a tak som presla na detsku krupicu.
Pridavam do masy este aj trochu cerstvo mleteho cierneho korenia a niekedy, ked mam, aj nasekanu petrz. vnatku. Sodu bic. som zacala davat, tak su halusky nadychanejsie. Soda neskodi, ved sa rozlozi varom a vzniknuty CO2 sposobi kyprost.
1x jansam
marienka44
Este som zabudla napisat, ze ako tuk davam trochu masla / velkost ako orech/.
pachola
tiež robím podobne , detská krupica,vajíčko, štipka sódy, sekaná petržlenová vňať/mám aj na zimu pripravenú/ niekedy dám aj trocha vegety a toho masla tiež ako orech,alebo iné halušky skôr percle hladká múka ,vajíčko a mlieko na lopáriku odkrajujem tenké rezance
marta5
Robila som ich včera do hrachovej polievky,hrach som mala v mrazničke.Sú skvelé,aj ja pridávam vegetu.
jansam
@joel (4.8.2012 09:18) je hrubá krupica a tiež detská krupica,ktorá je jemnejšia...





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia