Krupicové guľky

editamarkos - fotkaeditamarkos, 8. decembra 2012

Tieto guľky podávala moja mama ku sviečkovej na smotane.

3-4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
na 100 °C

Suroviny

400 g
1 l
6 ks
50 g
100 g
1/2 KL




Postup

  1. 1

    Z krupice s mliekom a soľou uvaríme hustú kašu. Po vychladnutí primiešame maslo, vajcia a strúhanku.

  2. 2

    S mokrou rukou vytvarujeme guľky a varíme asi 10 minút v slanej vode

  3. 3

    Scedíme ich a podávame ako prílohu.

  4. 4

    Ak chceme podávať samostatne na sladký spôsob, tak z cesta vynecháme soľ a pridáme do neho 50g cukru. Po uvarení a po cedení posypeme na oleji opraženou strúhankou a servírujeme so slivkovým lekvárom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia