Krupicové dolky s tvarohom a džemom

Táňa Paďourová
, 27. februára 2011
Krupicové dolky s tvarohom a džemom
Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová
2
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
1 ks
250 ml
1 KL
1 ks




Postup

  1. 1

    Do misky si nasypeme detskú krupicu. Prilejeme mlieko a vidličkou prešľaháme. Pridáme vajíčko a primiešame k zmesi. Prisypeme vanilkový cukor, štipku soli, A kávovú lyžičku kypriaceho prášku. Všetko spolu vyšľaháme na jemné tekuté cestíčko.

  2. 2

    Do dolkovej panvice si dáme trochu oleja. Na jednu dolku dáme asi dve polievkové lyžice cesta. Opražíme z oboch strán do zlata.

  3. 3

    Servírujeme nasledovne: Vždy dve dolky zlepíme lyžicou džemu podľa chuti. Na vrch uložíme kôpku jemného tvarohu. Na záver dolky posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

arasidka
a jakáááá paráááda???
Super pošušňanda! Zrovna dnes som chcela napísať recept na dolky, ale tam dávam trošku kvásku, medzi dve dám šípkový lekvár štedro posypaný pomletými orechami.
To je spôsob "na sladko", ale veľmi mi chutili dolky špenátové, ktoré robievala moja kamarátka Katka. Presne ten istý postup, len neboli sladké, narobila ich plný "vangl", vždy cez víkend na chate, keď sme sa tam všetci zišli, stále bolo málo. Volali sme ich pehavé dolky . Nič sa na ne nedávalo, len sa napiekli a vyťahovali z misy rovno do huby.
dorisa
AJ JA SOM CHCELA ROBIŤ DOLKY V SOBOTU,ALE VYHRALI FRANCUZSKE ZEMIAKY. MŇAM.
arasidka
Dorisa, a vari je to tiež náhoda? Ja som ich mala naplánované, a potom som to ani neviem prečo zmenila. Očistené zemiaky som nakrájala na hrubé kolieska, plech namastila, zemiaky poukladala posypala mletou rascou, jemne osolila a dala piecť do trúby, keď už boli na polovičku hotové, prehodila som ich hore nohami, posypala cibuľkou nakrájanou na kolieska a klobáskou nakrájanou na drobné kocky, keď to bolo skoro hotové, jemne som to preliala smotanou a nechala minútku-dve ešte v trúbe.Pripravila som k tomu rajčinovo-kapustovo-cibuľový šalát, kde som nepridala vôbec ocot, len som to jemne osolila,okorenila,pridala mletú rascu a medzi prsty cukor. Chlapi neprotestovali.
mamatata2
Práve včera som myslela na @ Čistinku a zrazu aj Čistinka aj dobrý recept. Vyskúšam, dolky sú u nás obľúbené, len s kváskom mi to veľmi nešlo. Takto to bude rýchle a verím, že aj veľmi chutné ako všetky recepty od Teba. Želám Ti všetko najlepšie a teším sa na ďalšie recepty.
strigus
supeeer!! jednoduché, rýchle a určite vynikajúce, dnes prichystám svojej láske.. :)
aja1616
Zatiaľ som robila len dolky kysnuté. Vyskúšam aj tieto.
danielas
Arasidka,dolky s kvaskom? to nepoznam.A zaujali ma aj tie so spenatom,ktore robi Katka.Mozem poprosit o recepty?Moc sa mu potesim a rada vyskusam.diky
evanaaa
Čistinka, som rada, že si sa " ozvala" a tieto dolky si uložím do KK, mám už viacej verzií, smotanové, jogurtové, vločkové, kysnuté robievala moja mama, ja len tie ľahšie verzie a táto krupičková sa mi páči. Musím vyskúšať.
honestka
Urcite vyskusam.
Robievam iba krupicovo tvarohove knedlicky, ktore manzel chce casto a recept od @Cistinky ma este nesklamal... musim si kupit taky dolkovac - tu som to za cele roky este nevidela, takze o darceku uz rozmyslat nemusim... pozdravujem!
mamatata2
Vyskúšala som, boli dobré a bola to bleskovka. Cesto som dávala lyžicou na veľkú panvicu, pekne držalo tvar a boli jedna ako druhá.
babkamt
idem ich hned´spraviť,mám chuť na sladké,to je hrozné,človek sa potom bojí postaviť na váhu
alenabaliga
zboznujem dolky, ale talent na kysnute cesto nemam, toto je idealne riesenie, krása a jednoduche, idem hned vyskusat
jerica
ponúkla (posunula)som na FB , výborný rýchli postup,mňamka:-)
unanoche
Ja take sice nepapam ale manzelik sa zalizoval. Dakujem za fajnovy a pritom jednoduchy receptik. Uz je u mna v kucharskej knihe :D
jezibabka1
urobila som dnes na raňajky, deti sa oblizovali až za ušami :))) Táni dík za recept :)
myis
Ja robievam dolky jablkové s práškom do pečiva, potriem lekvárom domácim marhuľovým, mletými orechami a posypem škoricovým cukrom. Tieto si hneď uložím do KK a vyskúšam. Díík!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia