Krupicová polievka

mariamka - fotkamariamka, 17. januára 2015
Krupicová polievka
Foto: mariamka

so zeleninou, bez vajca. Recept je z osemsmerovky :)

Suroviny

1 - 2 PL (olej)
2 PL
2 ks (môže byť s vňaťou)
2 ks
1 cm plátok
1 ks
1 l




Postup

  1. 1

    Na masle/oleji opražíme krupicu, hneď pridáme cibuľu /stačí na plátky/ a na kocky pokrájanú zeleninu. Mrkvu som dala aj s vňaťou, naozaj tam pekne "zahrala". Miešame a oprážame cca 5 minút, až to začne pekne voňať. Zalejeme vývarom /dala som dve kocky :)/. Osolíme, okoreníme. Necháme dobre prevariť na slabom plameni 30-40 minút. Ozdobíme vňaťkou. Polievka je príjemná, voňavá, jemne zahustená. Tu je tá krížovka :)

    Krupicová polievka - obrázok 1

Diskusia k receptu

brambora
no este ze si vylustila tu krizovku, inak by si si postup musela domysliet :D polievku ukladam...
havino
mna z teba picne, že z osemsmerovky, ani by som recept nebola otvorila, osemsmerovka ma zaujala, polievka chutná a mrkvovej vnati som sa ani ja kedysi nevyhýbala, pokial som mala svoju mrkvu, teraz už nesadím, len zeleninu na vňaťky , bylinky, paradajky a chilli celý záhon :-)
alena45
mrkvovú vňať som nikdy nepoužila, a je mi to veľmi ľúto, lebo vždy vyzerá zdravšie ako moja petržlenová. Ale aspoň ju nosím susedovým sliepkam. Zelené dá vajciam peknú farbu a potom ich od nich kupujem.
mariamka
@havino ty mi teda davas :)) vies, kolko rokov som nelustila?? keby nebolo to skolenie 8-hodinove, tak ziadna polievka sa nekona! fajn mi tam presiel cas pri tom lusteni, a inak, okrem vtipov, je tam receptov viac!:)) @brambora ved to! narocny recept :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia