Krupicová kaša

Krupicová kaša s levanduľovo-medovou zmrzlinou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Kaša: Badián povaríme v mlieku 15 minút, potom ho vytiahneme, do mlieka pridáme krupicu a med. Za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, ktorú vylejeme do formy a dáme stuhnúť. Stuhnutú kašu vyklopíme z formy, pokrájame na porcie a dozdobíme kakaom.
  2. Zmrzlina: Smotanu zohrejeme maximálne na 80 °C, pridáme levanduľu a necháme vylúhovať 15 minút. Potom smotanu precedíme. Med vyšľaháme so žĺtkami a s wasabi. Pridáme levanduľovú smotanu, Salko, dobre premiešame a hmotu dáme do mrazničky. Každých 20–30 minút vytiahneme a zmrzlinu premiešame, aby bola nadýchaná.