Krupicová bublanina (fotorecept)

Autor receptu: eldina

krupicu a jednoduché koláče milujem..čo už..:)

35 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Postup

  1. Potrebujeme:/ múku nieeeeeeeee... v minulom recepte som ju zabudla odfotiť a tam patrila, teraz som ju automaticky odfotila, aj ked nejde do receptu/..:)..jedine na posypanie plechu, ale tam nie hladkú..mea culpa..:).........ovocie môžte, ale aj nemusíte dať..-ja som dala zavárané broskyne
  2. žĺtky vymiešať s cukrom, potom pridať šľahačku a mlieko-v druhej miske zmiešať krupicu, prášok do pečiva a vanilkový cukor....potom zmiešať dokopy
  3. bielky vyšľahať a pridať pomaly k žĺkovej mase
  4. vznikne akoby vtáčie mlieko..:)
  5. masu vyliať na vymastený a pomúčnený plech...do cesta pridať nalámanú čokoládu a na kúsky nakrájané ovocie..zľahka zapracovať do cesta
  6. piecť v predhriatej rúre na 200 °C cca 20-25 minút.../ak by bol koláč zhora hnedý a nedopečený, prekryte ho papierom na pečenie/....pred vybratím z rúry dať zovrieť 200 ml mlieka s vanilk.cukrom a vrelé preliať na vrelý koláč.......nechať vychladnúť
  7. milovníci krupicovej kaše si prídu na svoje.....:)