Krtkova torta na plechu fotorecept

emmatessdad - fotkaemmatessdad, 9. októbra 2012

Dala som deťom do rúk kuchársku knihu s koláčmi, nech si na nedelu niečo vyberú. Voľba padla na krtkovu tortu na plechu. Raz neviem, Zobraziť celý popisDala som deťom do rúk kuchársku knihu s koláčmi, nech si na nedelu niečo vyberú. Voľba padla na krtkovu tortu na plechu. Raz neviem, kedy im bude stačiť obyčajná bábovka :-). Náročné na suroviny, menej náročné na čas, pekne to vonia a po chvíľke Vám z plechu zmizne aj posledná hlina. Pardón - posledné naškrabkané cestíčko.

25
porcií
60 minút
príprava
25 minút
na 165 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
180 g
2 dcl
2 dcl
380 g
3-4 PL
1 ks
Straciatelový krém:
1 a pol balíček
5 dcl
1 ks
4 PL
2 kelímok
1 kelímok
1 kelímok
100 g
4-5 ks




Postup

  1. 1

    Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny.

    Krtkova torta na plechu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Odvážime si múku, pridáme do nej kakao o prášok do pečiva a v miske poriadne premiešame.

    Krtkova torta na plechu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Žĺtka sa nám ešte miešaju s cukrom (ak máte robot :-)) a pridáme tam postupne olej a mlieko.

    Krtkova torta na plechu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec do toho primiešame kakaovú múku a veľmi opatrne aj vyšľahané bielka. Vylejeme na plech (ja som dala papier na pečenie, ak nemáte, stači vymastiť a pomúčiť). Dáme piecť na 25 minút pri 165 st.

    Krtkova torta na plechu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kým sa nám cesto pečie, uvaríme si puding aj s cukrom. Ja som mala v recepte, že má byť hustý ako udržal ten stracatelový krém pokope, ale podľa mňa je to zbytočné, sú tam dve smotany a tie stuhnú aj bez pudingu. Ale kvôli chuti tam puding dajte. Len ho neuvarte tak strašne tuhý ako ja. Lebo z neho budú take bléé hrudky v kréme. V úvode receptu je to už uvedené správne, stačí jeden a pol balíčka na pol litra. Ja som dala jeden a pol balíčka na dve a pol deci a mala som to huste až až.

    Krtkova torta na plechu (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vymiešajte dve kyslé smotany s tvarohom, najlepšie s hrudkovým a pridajte postupne ten uvarený studený puding. Nakoniec zľahka pridajte vyšľahanú šľahačku a nastrúhanú horkú čokoládu (alebo čokoládu na varenie nastrúhanú, to je jedno, kľudne aj ste bohati tak aj 80% lindku :-)) Ak máte radčej sladšie koláče, tak si to doslaďte cukrom, lebo jediný cukor v kréme sú vlastne 4 lyžice v pudingu.

    Krtkova torta na plechu (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cesto musí vychladnúť. Keď je studené, tak si jemne narežte okraje, aby ste nedlabali aj úplný kraj a cez vrch cesta si ešte nožom urobte nie hlbokú mriežku, nech sa vám to ľahšie dlabe. Ja som to dlabala vidličkou aj lyžicou. Nevydlabte do až na dno :-) Snažila som sa odfotiť detail ako je vyzeraný a vydlabaný aj ten kraj cesta.

    Krtkova torta na plechu (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A takto som si odložila ten dlabanec, ešte som to pekne aj prstami pomrvila, nech tam nie sú veľké kusiská hliny.

    Krtkova torta na plechu (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na vydlabané cesto v plechu som položila naprieč rozrezané banány. Ale keď sme to jedli, tak sme zistili, že je jedno či je to naprieč alebo na kolieska. Ak zvolíte kolieska, tak ich ale nekrájajte na tenko, skôr na hrubo min na 1 cm.

    Krtkova torta na plechu (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Nakoniec to celé natrite straciatelovým krémom a posypte "hlinou". Nebojte sa, že jej je veľa, keď to papkáte, tak sú hlinu vypapkáte aj prstami z taniera, tak sa vám bude máliť :-)))) dobrú chuť opať k ďalšiemu môjmu koláčiku vám prajem

    Krtkova torta na plechu (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

marianne
paci sa mi ten stracatelovy krem,vyborny fotopostup..celkovo super kolacik
stacy77777
no super,vyzerá úžasne,môj najmladší syn miluje banány,to bude niečo pre neho,ukladám si
medulienka122
dobre, že si deti tento vybrali, bábovku už poznáme, xixi, tento je lepší:-)), múdre to detičky:-))
cervenka
nóóó, aj našej starkej bude chutiť :-) - chvlálim detičky aj šikovnú mamičku
lyali
Skvelý tip na blížiaci sa víkend :-) Ďakujeeem :-) KK :-)
dorenka
koláč som upiekla... bol úžasný... deťom veľmi chutil... ďakujem
kara
Vyzera dobre a chutit bude tiez. Uz je ulozeny v KK.
vilmuska60
sem-tam ho robievam, keď prídu deti.....ale mám otázočku: banány mi po čase na reznej strane stratia farbu a vzhľadovo to nieje ono...čo s tým?
molvaka
Hladáme dobrotku na silvestra a práve sme ju našli :) Ideme vyskúšať a ukladáme receptík . PF 2013
minty
Prečo si ja len pozerám takéto recepty večer. A potom aby to človek vydržal nepojesť na noc všetko sladké v špajzi..:) Ale vydržím to a na víkend určite taký spravím. Vyzerá chutne. Už nech je sobota! :D
janus
Náš obľúbený a práve sa pečie.
siisa
Máš ho veľmi chutne vyzerajúci a práve som si ho uložila do KK. Niekedy najbližšie keď budem chcieť piecť, príde na rad :) Ďakujem za receptík. 5*
gabca166
Dobrý deň, skvelý koláčik, už som ho aj niekoľko krát robila :) ... len by som teraz potrebovala poradiť.... keby som ho chcela robiť v tortovej forme, stačí z polovičnej dávky????? ďakujééééém za odpoveď ..... :) :) :)
emmatessdad
Ahoj klasicky vysoky plech treba. Ja mam teraz mensiu ruru a plechy su cca o 1 cm mensie ale to sa uplne strati. Len musi byt vysoky lebo "hlina" popada potom z nizkeho
suzanna1904
Suroviny na cely plech hlboky s okrajom...natenko. mozno plus 1/4 do cesta aby bolo hrubsie. Smotany som dala 2× . Banany 6ks.
jack
Výborný receptík.Ja krtkovú tortu(zmes)kupujem,no odteraz nemusím.Ďakujem za receptík.Túto tortu máme všetci radi.V najbližšej dobe urobím.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia