Krkovička v zemiakoch so smotanou (fotorecept)

Autor receptu: tinca

S krkovičkou sa na Vareche roztrhlo vrece, tak aj ja pridávam z nej ďalší eintopf, ktorý je veľmi chutný.

4
porcie
20 minút
príprava
65 min. minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si potrebné suroviny.
  2. Krkovičku nakrájame na 1 cm plátky osolíme, okoreníme a potrieme pretlačeným cesnakom. Zemiaky so šupkou dobre umyjeme a pokrájame na väčšie kocky. Polejeme ich olejom, osolíme, pridáme celú rascu a nasekaný čerstvý rozmarín. Krkovičku zasypeme zemiakmi a dáme piecť cca na 50 minút pri 180 st.C.
  3. Potom vyberieme z rúry, zmes polejeme šľahačkovou smotanou a posypeme tvrdým syrom, ja som mala volovec,ktorého nebolo dosť tak som pomiešala aj údený, ale môže byť eidam alebo iný aký máte. Dáme znovu zapiecť pri tej iste teplote cca na 15 minút, kým sa syr neroztečie.
  4. A môžeme podávať tak, aby sa každému ušiel aj plátok mäsa. No a k tomu čo vás napadne, ja som urobila uhorkový šalát. Dobrú chuť!