Krkovička v zemiakoch so smotanou (fotorecept)

Krkovička v zemiakoch so smotanou (fotorecept)
Foto: tinca
tincaTinca, recept pridal: 20. novembra 2011 13:22Ďalšie jeho recepty

S krkovičkou sa na Vareche roztrhlo vrece, tak aj ja pridávam z nej ďalší eintopf, ktorý je veľmi chutný.

Suroviny

4
porcie
20
minút
príprava
65 min.
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si potrebné suroviny.
Krkovička v zemiakoch so smotanou (fotorecept) - obrázok 1

2

Krkovičku nakrájame na 1 cm plátky osolíme, okoreníme a potrieme pretlačeným cesnakom. Zemiaky so šupkou dobre umyjeme a pokrájame na väčšie kocky. Polejeme ich olejom, osolíme, pridáme celú rascu a nasekaný čerstvý rozmarín. Krkovičku zasypeme zemiakmi a dáme piecť cca na 50 minút pri 180 st.C.
Krkovička v zemiakoch so smotanou (fotorecept) - obrázok 2

3

Potom vyberieme z rúry, zmes polejeme šľahačkovou smotanou a posypeme tvrdým syrom, ja som mala volovec,ktorého nebolo dosť tak som pomiešala aj údený, ale môže byť eidam alebo iný aký máte. Dáme znovu zapiecť pri tej iste teplote cca na 15 minút, kým sa syr neroztečie.
Krkovička v zemiakoch so smotanou (fotorecept) - obrázok 3

4

A môžeme podávať tak, aby sa každému ušiel aj plátok mäsa. No a k tomu čo vás napadne, ja som urobila uhorkový šalát. Dobrú chuť!
Krkovička v zemiakoch so smotanou (fotorecept) - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • bibia1, 20. novembra 2011 o 16:43
    mňam, toto muselo byť výborné


  • zdenkas, 20. novembra 2011 o 17:02
    Aj mne sa to pozdáva,ukladám.


  • sylvinka, 20. novembra 2011 o 18:30
    Super,aj ja ukladám.


  • amia, 20. novembra 2011 o 19:43
    vypadá to veľmi dobre


  • hviezdickaz, 20. novembra 2011 o 22:16
    dala by som si :)


  • 3sandra3, 20. novembra 2011 o 22:28
    aké dobré to musí byť,,, až som zostala hladná, ako som to zbadala... výborné


  • alex100, 21. novembra 2011 o 07:50
    Áno. To je presne ono. Mám rád zapekané mäso, Aj toto odskúšam. Ďakujem.


  • sneica, 21. novembra 2011 o 09:07
    toto je paradne jedlo..paci sa mi a moja polovicka uz taha krkovicku z mrazaku:)))...takze dakujem...


  • diabambulka, 21. novembra 2011 o 11:27
    milujem tento spôsob prípravy, mäsa zároveň s prílohou, najčastejšie takto si pripravujem kuracie stehná pečené rovno na zemiakoch a nemá to chybu, vďačné obedy, ukladám páči sa mi tá zálievka so syrom :-)


  • dogagador, 21. novembra 2011 o 13:08
    este aby som tu zohnala krkovicku.....


  • enerrgizer, 21. novembra 2011 o 16:25
    super recept, to mäsko muselo byť perfektné...


  • evanaaa, 21. novembra 2011 o 21:24
    Niečo podobné som robila asi pred dvoma týždňami, len zemiačky boi na krúžky (plátky) a krkovičku som opiekla na panvici, rozložila na zemiaky v plechu, zaliala výpekom a na každý plátok som dala ešte šunku a pl, syra, zaliala tou smotanou-ochutenou.


  • tinca, 22. novembra 2011 o 15:57
    @evanaaa aj tak to môže byť výborné. Varecháči vrele toto jedlo odporúčam je to chuťovo úžasné, ja som si dávno tak nepochutila a žiadne špinavé hrnce len jeden pekáč


  • cica2, 26. novembra 2011 o 22:12
    aj mne sa recept velmi páči...kk:)



  • bugrislansky, 2. decembra 2011 o 11:51
    Voní to až sem!Závidím ti ty krásné fotky.Díky za receptík!!


  • tinca, 3. decembra 2011 o 11:48
    @bugrislansky ďakujem za pochvalu, skús aj ty fotiť. Ja som prvé rcp pridávala tiež bez fotiek, potom fotené MO a teraz už mám digitálny foťák. Neboj sa toho, držím palce:)


  • mimuska2, 22. novembra 2012 o 18:00
    Akurat sa nám zapeka už len syr a už mi slinky tečú. Mnam


  • drakryba, 25. februára 2013 o 11:54
    bolo cez vikend na obed, chutilo:)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.

Gallina freda
V nezvyklom čase, už začiatkom roka, som sa rozhodol svoje okrúhle narodeniny pripomenúť si v cudzom svete. Na čerstvom vzduchu, v teple, v prostredí pre mňa neznámych ľudí.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist