Krkovička v zemiakoch so smotanou fotorecept

tinca - fotkatinca, 20. novembra 2011
Krkovička v zemiakoch so smotanou (fotorecept)
Foto: tinca

S krkovičkou sa na Vareche roztrhlo vrece, tak aj ja pridávam z nej ďalší eintopf, ktorý je veľmi chutný.

4
porcie
20 minút
príprava
65 min. minút
na 180 °C

Suroviny

600 g vykostená
800 g
250 ml
200 g strúhaný
cca 4 ks - strúčiky
  čerstvý vetvičky




Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné suroviny.

    Krkovička v zemiakoch so smotanou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Krkovičku nakrájame na 1 cm plátky osolíme, okoreníme a potrieme pretlačeným cesnakom. Zemiaky so šupkou dobre umyjeme a pokrájame na väčšie kocky. Polejeme ich olejom, osolíme, pridáme celú rascu a nasekaný čerstvý rozmarín. Krkovičku zasypeme zemiakmi a dáme piecť cca na 50 minút pri 180 st.C.

    Krkovička v zemiakoch so smotanou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom vyberieme z rúry, zmes polejeme šľahačkovou smotanou a posypeme tvrdým syrom, ja som mala volovec,ktorého nebolo dosť tak som pomiešala aj údený, ale môže byť eidam alebo iný aký máte. Dáme znovu zapiecť pri tej iste teplote cca na 15 minút, kým sa syr neroztečie.

    Krkovička v zemiakoch so smotanou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A môžeme podávať tak, aby sa každému ušiel aj plátok mäsa. No a k tomu čo vás napadne, ja som urobila uhorkový šalát. Dobrú chuť!

    Krkovička v zemiakoch so smotanou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

3sandra3
aké dobré to musí byť,,, až som zostala hladná, ako som to zbadala... výborné
alex100
Áno. To je presne ono. Mám rád zapekané mäso, Aj toto odskúšam. Ďakujem.
sneica
toto je paradne jedlo..paci sa mi a moja polovicka uz taha krkovicku z mrazaku:)))...takze dakujem...
diabambulka
milujem tento spôsob prípravy, mäsa zároveň s prílohou, najčastejšie takto si pripravujem kuracie stehná pečené rovno na zemiakoch a nemá to chybu, vďačné obedy, ukladám páči sa mi tá zálievka so syrom :-)
evanaaa
Niečo podobné som robila asi pred dvoma týždňami, len zemiačky boi na krúžky (plátky) a krkovičku som opiekla na panvici, rozložila na zemiaky v plechu, zaliala výpekom a na každý plátok som dala ešte šunku a pl, syra, zaliala tou smotanou-ochutenou.
tinca
@evanaaa aj tak to môže byť výborné. Varecháči vrele toto jedlo odporúčam je to chuťovo úžasné, ja som si dávno tak nepochutila a žiadne špinavé hrnce len jeden pekáč
cica2
aj mne sa recept velmi páči...kk:)

tinca
@bugrislansky ďakujem za pochvalu, skús aj ty fotiť. Ja som prvé rcp pridávala tiež bez fotiek, potom fotené MO a teraz už mám digitálny foťák. Neboj sa toho, držím palce:)
mimuska2
Akurat sa nám zapeka už len syr a už mi slinky tečú. Mnam
depett
Práve som dojedol a aj keď nezvyknem komentovať recepty, tentoraz musím :-)
Jedlo som robil už ráno, s drobnými zmenami: použil som 650 gr. krkovičky a 1 kg nových zemiakov, ktoré som si ešte včera večer 15 minút v osolenej vode predvaril (aj v šupke).
Mäso som nakrájal na 5 plátkov, tenderizérom troška popichal, osolil, okorenil a natrel rozdrveným cesnakom zo 7 strúčikov. Potom som mäso uložil do jemne vymastenej nádoby Remosky, na to som naložil zemiaky v šupke, ktoré som si predtým nakrájal na štvrtinky, poolejoval, osolil, pridal rascu a sušený petržlen (tymián nemám) a v hrnci ponatriasal a tak ich dobre rozmiešal.
Na zemiaky som dal alobal a po 40 minútach ho dal preč, nechal ešte 25 minút trocha zapiecť zemiaky (tie časy sú od zapnutia studenej Remosky). Teda asi za niečo vyše hodinu som tam nalial 250ml smotany (ale stačilo by aj menej) a dal cca 10 deko strúhaného ementálu. Teraz som už čas nemeral, sem-tam som pozrel, ako vyzerá syr a keď začal troška tmavnúť, Remosku som vypol.
A teda musím povedať, že už dávno mi tak nič nechutilo! Mäsko jemné, mäkké, zemiaky troška "chytené" a v kombinácií s tou smotanou to je jednoducho super jedlo!
Doporučujem tento recept.
1x kimlo