Krkovička s hubovou prílohou podľa Janočky fotorecept

janocka84 - fotkajanocka84, 14. septembra 2013
Krkovička s hubovou prílohou podľa Janočky (fotorecept)
Foto: janocka84

Môj dnešný experiment - preto podľa Janočky, ale musím povedať, že úspešný. Dúfam, že nepobúrim odborníkov na varenie s mojim postupom :D a zároveň, Zobraziť celý popisMôj dnešný experiment - preto podľa Janočky, ale musím povedať, že úspešný. Dúfam, že nepobúrim odborníkov na varenie s mojim postupom :D a zároveň, že Vás inšpirujem na dobré jedlo.

5-6
porcií
80 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
6 ks
1 ks
2 strúčiky
2 PL
1 ks
1 PL
1 PL alebo obyčajný
1 dl
3 plátky




Postup

  1. 1

    Krkovičku nakrájame na rovnaké plátky tak, aby na spodu ostali spojené. Zo všetkých strán - každý plátok osolíme, posypeme čiernym a grilovacím korením.

    Krkovička s hubovou prílohou podľa Janočky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesnak si nakrájame na tenké plátky. Ja mám svoj doma pestovaný a strúčiky mám veľké, ale ak máte drobnejšie tak môžete použiť viac kusov.

    Krkovička s hubovou prílohou podľa Janočky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Papriku a 1 paradajku nakrájame na hrubšie plátky. Šunkové plátky rozkrojíme na poly. Mezi každú medzeru krkovičky naukladáme pár plátkov cesnaku, prekryjeme šunkou a na ňu poukladáme plátky paradajky a papriky.

    Krkovička s hubovou prílohou podľa Janočky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Toto opakujeme s každou medzerou a poriadne všetko spolu popritláčame k sebe. Ja som si pomohla krátkymi ihlicami na grilovanie a z každej strany som pichla dve tak, aby sa horná časť nerozchádzala. No a na záver polejeme dvoma PL oleja a posypeme povrch timiánom. Mäso som si prikryla a nechala na noc v chladničke a pripravovala na druhý deň, ale to nie je potrebné.

    Krkovička s hubovou prílohou podľa Janočky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na druhý deň som krkovičku dala do vrecka na pečenie, prepichla som vrchnú časť pár krát vidličkou a dala do rúry v miske na pečenie - prikrytej. Rúru som mala nastavenú na 200°.

    Krkovička s hubovou prílohou podľa Janočky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kým sa mäso pečie, na masti si opražíme na drobno nakrájanú cibuľu.

    Krkovička s hubovou prílohou podľa Janočky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridáme 1 PL cukru a necháme ho skaramelizovať. Ja som použila trstinový.

    Krkovička s hubovou prílohou podľa Janočky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podlejeme vínkom a necháme ho zredukovať. Mali sme v chladničke ružové. :D

    Krkovička s hubovou prílohou podľa Janočky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pridáme vodou prepláchnuté hríbiky a podusíme.

    Krkovička s hubovou prílohou podľa Janočky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Ja som použila tieto, ale chutia rovnako ako doma zavárané v sladko-kyslom náleve. Niekedy zavárame dubáčiky, ale teraz sme nemali. A aj kvôli estetickému dojmu sa mi hodilo že tieto sú také malé.

    Krkovička s hubovou prílohou podľa Janočky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Zvyšných 5 paradajok si nakrájame na malé kocky.

    Krkovička s hubovou prílohou podľa Janočky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Pridáme k hubám a dochutíme soľou, čiernym korením, oreganom a balzamikovým octom. Premiešame, prikryjeme a necháme podusiť.

    Krkovička s hubovou prílohou podľa Janočky (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Na záver vypadá zmes takto.

    Krkovička s hubovou prílohou podľa Janočky (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Krkovičku po pol hodine skontrolujeme, ak by si nepustila štavu, môžeme troška podliať a dáme ešte na pol hodinu piecť, stále v sáčku. Potom ju vyberieme zo sáčku a ešte necháme 20 minút piecť. Ono to je skôr dusené mäsko než pečené, ale je krásne šťavnaté.

    Krkovička s hubovou prílohou podľa Janočky (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Krkovičku krájame pozdĺžne, takže vypadá ako slanina. Ako prílohu som podávala pučené zemiaky zmiešané s maslom a petržlenovou vňaťou. No a musím povedať, že výsledok stál za to. Tak ak som vás inšpirovala, dobrú chuť :D

    Krkovička s hubovou prílohou podľa Janočky (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

ariela6
no to je mnamka velmi sa mi to pači ukladam si určite vyskusam
flipp
wau, fasa fasa.....ukladama a isto vyskusam....
eviana
@janocka84 , krásny experiment... isto nesmierne chutné a voňavé jedlo, šikulka si :)
janocka84
@flipp @eviana Ďakujem :D Asi začínam byť závislá na vareche, ani neviete ako ma tešia vaše komenty :D Prajem peknú nedeľu.
piskotka
Také se mi moc líbí tento receptík,když se porozhlédnu v lednici tak je to jasná tutovka na příští neděli.Děkuji za inspiraci.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia