Krkovička s červenou kapustou (fotorecept)

Autor receptu: majkok

Na slávnostné príležitosti, alebo len tak keď to príde chuť.

Postup

  1. Hlávkovú kapustu si narežeme na rezance
  2. Vložíme do hrnca, trošku podlejeme a necháme dusiť do mäkka. Miešame a ak treba tak ešte podlejeme vodou.
  3. Skaramelizujeme si cukor a pridáme nakrájanú cibuľu.
  4. Cibuľku necháme mierne speniť a pridáme do udusenej kapusty. Nezľaknite sa ak sa vám to trošku stuhne, v kapuste sa to rozpustí.
  5. Krkovičku si nakrájame na cca 1cm hrubé pláty napácujeme si korením, mletý peper, červená paprika, cesnak, olej , trošku vegety.
  6. Keď sa nám krkovička spojila s korením tak si ju uložíme na pekáč a na vrch si poukladáme na kolieska nakrájanú cibuľku.
  7. Dáme zapiecť do rúry na 220 stupňov. Občas podlejeme a prehodíme spodné na vrch.
  8. Keď je mäsko mäkké a kapustička tiež, tak naložíme na tanier s knedlíkom a tešíme sa ako každému chutí ? :-)
  9. Samozrejme si k tomu doprajeme trošku pivka. Prajem dobrú chuť .