Krkovička pečená v čiernom pive, prekladaná kyslou kapustou a zemiakmi (fotorecept)

Autor receptu: mariamka

Určite je tu viac receptov na pečenú bravčovú krkovičku, ponúkam pre inšpiráciu tento môj. Klasika (pre mäsožravcov :)), ktorá nikdy nesklame.

6
porcií
30 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky očistíme, nakrájame na kolieska. Dáme ich do misy, posolíme, orascujeme a zmiešame s kyslou kapustou. Šťavu nevylievam, máme radi, keď má kapusta říz :)
  2. Pekáč alebo inú vhodnú nádobu vymastíme bravčovou masťou, navrstvíme polovicu zemiakov, na ne uložíme nasolené, okorenené rezne z krkovičky, ktoré sme najprv sprudka opiekli na masti alebo oleji.
  3. Na mäsko navrstvíme druhú polovicu zemiakovo-kapustovej masy, celé zalejeme dobrým tmavým pivom, posypeme koreninami, bylinkami podľa vlastnej chuti a prikryté dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme cca 1 hodinu. (musím kúpiť väčší pekáč:))
  4. Ja som použila toto tmavé pivo.
  5. Cca po hodine odkryjeme, vyskúšame, či sú zemiaky a mäsko mäkké, ak hej, navrstvíme na vrch kyslú smotanu (môžeme ju ochutiť podľa vlastnej chuti) a necháme zapiecť. A za chvíľku môžeme degustovať, samozrejme zapíjame dobre vychladeným tmavým mokom :) Dobrú chuť...