Krkovička
Krkovička na víne s hubami (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Nedeľný obed. Jedlo pomerne jednoduché a myslím, že výborne.
6 porcií |
10 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Plátky mäsa som posypala drveným korením a prudko opiekla na masti. Vybrala som na tanier.
- Ráno som namočila huby do vody. Potom som ich varila asi 30 min., až kým sa neodparila všetka voda.
- Vo výpeku som orestovala cibuľu, 2x som ju podliala trochou vína, keď sa víno odvarilo, pridala som pretlak a chilli a trochu orestovala.
- Celé som to potom este podliala vínom, osolila a vrátila som do vzniknutej omáčky posolené mäso. Zakryla a pomaly dusila 30 min. Mäso som občas otočila.
- Voda z húb je vyvarená, dala som k nim soľ a rascu a kusok masla. Mäso je mäkké, odokryla som a na každý plátok dala lyžicu húb. Ešte som nechala chvíľu redukovať, nechcela som veľa riedkej omáčky.
- A niečo pre pobavenie - moja prebohatá úroda fíg :-)