Krkovička

Krkovička na víne s hubami (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Nedeľný obed. Jedlo pomerne jednoduché a myslím, že výborne.

6
porcií
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Plátky mäsa som posypala drveným korením a prudko opiekla na masti. Vybrala som na tanier.
  2. Ráno som namočila huby do vody. Potom som ich varila asi 30 min., až kým sa neodparila všetka voda.
  3. Vo výpeku som orestovala cibuľu, 2x som ju podliala trochou vína, keď sa víno odvarilo, pridala som pretlak a chilli a trochu orestovala.
  4. Celé som to potom este podliala vínom, osolila a vrátila som do vzniknutej omáčky posolené mäso. Zakryla a pomaly dusila 30 min. Mäso som občas otočila.
  5. Voda z húb je vyvarená, dala som k nim soľ a rascu a kusok masla. Mäso je mäkké, odokryla som a na každý plátok dala lyžicu húb. Ešte som nechala chvíľu redukovať, nechcela som veľa riedkej omáčky.
  6. A niečo pre pobavenie - moja prebohatá úroda fíg :-)