Krkovička na suchohríboch fotorecept

eviana - fotkaeviana, 11. mája 2014
Krkovička na suchohríboch (fotorecept)
Foto: eviana

Naša obľúbená klasika - rýchle, jednoduché a chutné...

5-7
porcií
15 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 hrsť
2 hrste
1 ks
2 ks
2 halúzky
30 g
1 PL
2 dl (na sušené huby)




Postup

  1. 1

    Mäso si umyjeme, osušíme papierovou utierkou a nakrájame na cca 1,5 cm hrubé plátky - z kila mi vyšlo 7 kusov. Mäso osolíme, okoreníme a jemne posypeme sladkou mletou paprikou. Na horúcej panvici rozpustíme maslo a masť a na nej sprudka opražíme mäso

    Krkovička na suchohríboch (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...z oboch strán - cca 2 minúty

    Krkovička na suchohríboch (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...mäso vyberieme a necháme v teple odpočívať

    Krkovička na suchohríboch (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...cibuľu nakrájame na väčšie kusy - štvrtky som nakrájala na pásiky a dáme do výpeku dusiť

    Krkovička na suchohríboch (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...pridáme sušené huby, ktoré sme polhodinu mali zaliate vriacou vodou - huby pridáme scedené

    Krkovička na suchohríboch (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ... všetko spolu podusíme, ochutíme soľou, mletým korením, pridáme chilli a rozmarín

    Krkovička na suchohríboch (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...zalejeme nálevom, ktorý vznikol po zliatí sušených húb

    Krkovička na suchohríboch (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...do panvice vrátime mäso

    Krkovička na suchohríboch (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...zlejeme aj šťavu, ktorú mäso pustilo; všetkej šťavy je toľko, že mäso je v nej ponorené, nie ňou zaliate.

    Krkovička na suchohríboch (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ...dusíme prikryté 30 minút

    Krkovička na suchohríboch (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...po 30 minútach pridáme mrazené suchohríby a dusíme prikryté ďalších 30 minút.

    Krkovička na suchohríboch (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    ...takto to vyzerá hotové... voňavé, mäsko mäkkučké

    Krkovička na suchohríboch (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    ...ako prílohu som spravila moje krémové zemiakové pyré - recept naň mám uvedený tu: http://varecha.pravda.sk/recepty/kuracia-pecen-na-cibuli-a-slanine-s-kremovym-z/45921-recept.html

    Krkovička na suchohríboch (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    ... a k tomu skvelý jarný šalátik z reďkovky, mladej cibuľky a baby špenátu - prvá jarná úroda z maminkinej záhrady. Myslím, že recept na takýto svieži jarný šalátik každý pozná, tak ho pridávať netreba. Spolu to všetko krásne chuťovo ladilo.

    Krkovička na suchohríboch (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

luss44
@evianka , milá moja, opäť si navarila akoby pre mňa. Nie sme nejaká rodina nepoznaná? :) Všetko hubové milujem, mrazené sa už minuli, musia stačiť len sušené na vyskúšanie Tvojho rcp. Pekný zvyšok nedele.
tiginko
jedno z našich najmilších jedál, len s rozmarínom som to ešte neskúšala, tak nabudúce. U nás je najobľúbenejšou prílohou tarhoňa
marianne
Za toto jedlo by Ta moji chlapi na rukach nosili a vsetky hviezdy na nebi Ti k noham zlozili....este orosena 12 k tomu...nic lepsie neexistuje,kus masiska na hubach,ktora je exelentne v Tvojom prevedeni spracovana. Tuto tvoju verziu si @evicka ukladam,pre pripad potreby:-)) a to ja sa nezvyknem rozplyvat nas takymito receptami,pre mna to nie je,ale 10* s tym vyzehlim vsetko...
alex37
@eviana , krkovička vyzerá veru famózne ;-) môj chlap miluje tieto prasačiny :-). Zvykneme piecť aj grilovať aj podľa teba som už robila...aj tá bola výborná :-) takže skúsime aj túto alt. Mám však s týmto rcpt problém, si málo dôsledná, nakoľko si nerozpísala ako a koľko špenátových lístkov ide do šalátu, reďkovky a tak...len toľko, snáď sa neurazíš....:-) :-)
yogicek
Milá @eviana
A Ty si kedy bola u mňa toto jedlo odkukať, že o tom neviem? Šak toto robím každú chvíľu. Ale musím Ťa pochváliť. Urobila si to skoro ako ja.:) Húb sušených, mrazených aj nakladaných u mňa habakuk. Môžem robiť celý rok. Prosím Ťa len nechci po mne vedieť druhy. Už to tu raz bolo. Pekný večer Ti prajem.
alex37
@megdesingn , to si vyprosím ja som predsa len uviedla nedostatky rcpt ako laik urobííííí ten šalát :-) :-) :-) a nikoho som nemenovala !!!
radost
všetko môže byť..krem rozmarínu..hádam superchuť nezmením jeho absenciou na neprijateľne inú..
môj je tvojho muža klon @alex37..
dnes sme mali na obed prsia..na slaninke..
to preňho obed nenííí..ked-tak len prsia mladej ženy..vraví..
ja:hádam len nie na tanieri..dedko..??
obetoval sa..bo z lásky-so sebazaprením-milujúci muž zje všetko..
ale prasačinky..to je iný level..
:-)
alex37
@radoooost , mám teba takú radoooosť, bavím sa neskutočne :-) buď tu sanmi stáááále ako rozsievač pozitívnej energie, ľúúúbkame ťa :-)
alex37
@radost , mám z teba... zasesom vynechala z...
@megdesiqn , "v tvojich slovách necítim úprimnosť, aký majú prosím skrytý význam???" určite na mňa útočíš, že? akože v porádečku????,...
:-) :-) :-)
elysa
výborne si navarila, hríby môžem:)
afataga
stara dobra klasika vysperkovana chilli :-), to pyre si mozes nechat, ale zaujimal by ma recept na ten salat, takych nikdy nie je dost
paploska
som práve po vegetariánsko - vegánskej večeri :-), takže naozaj slintám eviana....
paploska
práve tento recept videl môj muž a pýtal sa, že skade si mala suchohríby :-)) ja že niekto chodí zbierať......on to ale teda nie je....
eviana
@luss44 , no šak sme si už dávnejšie všimli, že máme chute prudko podobné... teraz dumám, či by sme rodina cez môjho, alebo Tvojho tatu boli :) Ďakujem za milé slová, som rada, že sa Ti recept páči :)
@tiginko , mne Ti ten rozmarín tak nejak tématicky k hubám ide automaticky... a s tarhoňou to môže byť tiež fajné veru :)
@izabella929 , ďakujem za slová uznania, viem, že Ty s mäskom a hubami vieš tiež čarovať parádne :)
@marianne , aj moji by ma za toto jedlo na rukách nosili, keby ma uniesť vládali :) Mám ich doma dvoch, tak si to vieš predstaviť :) Potešila si ma, ďakujem.
eviana
@alex37 , ospravedlňujem sa za túto nedôslednosť, ale uvedom si, že to nebol recept na šalát, ale hlavnú úlohu tu hrá tá prasačinka :)
Ale aby som uspokojila Tvoju požiadavku, tak som sa prehrabala smetiakom a zrátala počet reďkovkových stoniek... Takže bolo to presne 14 reďkoviek a dve nové cibuľky. Lístkov špenátu som mala už len zopár, bo som včera ostatné požrala... presný počet neviem, ale cca 10 ks ich bolo. Pre ilustráciu Ti vkladám aj foto reďkoviek a cibuľky - takéto krásne zdravé sa urodili v záhrade mojej maminky v okolí Trnavy:



Pre ilustráciu som priložila krabičku čaju :)
eviana
@yogicek , si si este nevšimol, že Ti sem-tam cez plece nakúkam keď varíš? Každý deň sa niečo nové môžem naučiť. Pekne, že si sa hubami pochválil, krajšie by bolo keby si mi z nich ponúkol, bo moje zásoby sa drasticky míňajú... ale prší, tak snáď toho roku bude hubačka lepšia ako bola minulý rok. Aj Tebe pekný večer.
@fi0na , vďaka :)
@margaretka28 , teší ma, že sa Ti recept páči, ďakujem :)
@rados ť naša milá, stačí s Tebou chvíľa a úsmevy sú všade, radi Ťa tu máme, radi Ťa čítame, rozsievaš pohodu, ktorej nikdy nie je dosť, si tu pre nás vzácny hosť a Tvoja múdrosť dáva Vareche farby dúhy... ďakujem za úsmev ♥
@mliekarka , som rada, že varím aj podľa Tvojho gusta, ďakujem. :)
@elysienka moja, ďakujem, si milá :)
@paploska , ďakujem aj za Tvoje slintanie, milé :) Tieto suchohríbky sú z mrazených, z minulého roku uškrečkovaných, ale zásoby sa míňajú, dúfam, že toho roku sa viac pošťastí :)
eviana
@afataga , prepáč nejak som Ťa vynechala... náhodou to pyré je fakt fajné, aj keď chápem, pri tých Tvojich dnešných chrumkavcoch zemiakových bledne :) Dúfam, že som odpoveďou pre @alex37 uspokojila aj Tvoju šalátovú žiadzu :)))
ywett
toto jedlo by ma mohlo čakať zajtra na obed a šalát 2x prosím :)
salinka
@evianka , práve teraz som sa presvedčila, ako málo som v kuchyni kreatívna. Doteraz som mäsko na suchohríboch varila len z hovädziny a to hody nemôžu byť každý deň:-) Nikdy ma nenapadlo použiť niečo iné. Takže dík za inšpiráciu a vyskúšam tam zakomponovať aj ten rozmarín. A vodu z hríbov som vylievala. No vidíš, človek sa čuduje celý život:-)))))
eviana
@ywett , jooooj... ako rada by som Ťa pohostila, ale pravda je taká, že sa všetko zožralo... my sme totiž - ako raz napísal @yogicek - veľká trojčlenná rodina :)
@salinecka , to nie je nedostatok kreativity, to je len skúsenosť, ono hovädzie je s hubami fakt najlepšie :) Ale aj táto verzia je fajn, šak to tiež poznám, nemôžu byť každý deň Vianoce. Som rada, že Ťa recept zaujal, budem rada ak vyskúšaš... ďakujem Ti :)
alex37
...ďakujem pekne "uvedomila som si" , a ďakujem za vyčerpávajúcu odpoveď, aby som to náhodou nepokazila, keby ano zjeme le mäso :-) ale také pekné reďkovky veru nemáme...a zelený čaj máš s jahodami???...tie tuším patria k obľúneným u vás doma...:-)
mesiar50
Krkovička a hríby.. veľmi dobrá kombinácia.Jedlo máš ako peknú básničku.
tiginko
@eviana oceňujem tvoju obetavosť, keď kvôli šalátovo neukojeným varecháčkam, ktoré nedávajú pozor a nevedia, kde majú hľadať podrobné recepty na šaláty, si bola ochotná prehrabať kôš, ale pochybujem, že by si podľa stoniek mohla spočítať, koľko bolo reďkoviek. Z každej reďkovky vyrastá predsa viac stoniek! Keby si spočítala tie tenké korienky, tak to už hej... či nás ty nevodíš za nos dievča
eviana
@alex37 , rado sa stalo, kvôli Tvojej zvedavosti pre mňa nie je nič nemožné, obzlášť keď cítim ten silný potenciál vidieť do mňa... jahody jednoducho milujem, aj po včerajšku :)
@mesiar50 , ďakujem za slová uznania Lacko, si veľmi milý :)
@tiginko , ospravedlňujem sa za zavádzanie... som domotala pojmy, ja nerátala lístky, ale stonkami som myslela práve tie tenké korienky. Ďakujem za upozornenie, informácie a uvedenie vecí na pravú mieru :)
havino
prudko jedléé, naše naj obľúbené jedlo, aj z hovädziny, ale častejšie už z krkovičky, , aj z panenky slávnostnejšie, ved hub bolo na rozdávanie, tiež som dala naposledy aj sušené, aj mrazené, medzi prsty mletej rasce, len ten rozmarín nie, nemôžem mu akosi na chuť prísť a zvykla som si prílohu len ryža, opekané zemiaky, alebo opražená tarhoňa u nás, pridať aj kapánek smotany len tak na zjemnenie chuti, šťava postrašená solamylom, aby jej bolo trošku viac, inak tvoje štuchané zemiaky nemajú chybu, to treba proste skúsiť, šikovná, vieš to, darmo
pusta
šťavnatá krkovička a suchohríby sú vynikajúca kombinácia.
eviana
@havino , Táni moja, vidíš, ja zasa rasce nedala a veru by sa k hubám zišlo. Rozmarín, keď sa pridá na začiatku varenia nie je tak silno aromatický, len jemnúčko podfarbí chuť jedla, ja sa s ním veľmi kamarátim :) Nabudúce veru opáčim aj s panenkou, s tou ja ešte nerobila, ďakujem za tip... :)
@pusta viem
janger
@evianka mila, no na tomto by som si veru moc pochutnala. Na vsetkom, co si pripravila :-).
eviana
@janger , Janielka moja milá, tak rada by som Ťa pohostila... bolo by mi nesmiernym potešením, ďakujem za milé slová ♥




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia