Krkovička na rozmaríne a mede

tinca - fotkatinca, 23. júna 2013
Krkovička na rozmaríne a mede
Foto: tinca

Mala som pekný kus krkovičky od súkromného mäsiara a bolo treba na sviatok dobrý obed, tak som ju pripravila takto.

5
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

1,2 kg
5-6 strúčikov
1-2 PL
Marináda:
2 PL
2-3 vetvičky
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Deň pred prípravou si urobíme marinádu tak, že rozmarín nadrobno nasekáme a zmiešame všetky uvedené ingrediencie. Mäso osušíme, hojne prešpikujeme pol-strúčkami cesnaku a natrieme marinádou. Necháme odstáť v chladničke cca 24 hod.,aby mäso prešlo chuťami.

  2. 2

    Tesne pred pečením krkovičku zviažeme potravinárskym špagátikom, aby mala pekný tvar a dobre sa porcovala. Vrch ešte posolíme a posypeme celou rascou. Podlejeme vodou a počas pečenia polievame výpekom. Pečieme cca 2 hodiny. V polovici pečenia k mäsu pridáme prekrojené hlávky nového cesnaku.Pred dopečením vrch a boky mäsa potrieme medom a zagrilujeme do chrumkava. Necháme asi pol hodinku odležať prikryté alobalom. RADA navyše:cesnak treba sledovať,aby nezhorel a vybrať ho, ak treba aj skôr.

    Krkovička na rozmaríne a mede - obrázok 2
  3. 3

    Podávame s knedľou, dusenou červenou kapustou s jablkami a s pečeným novým cesnakom. Rcp na kapustu som tu už pridala. Dobrú chuť!

    Krkovička na rozmaríne a mede - obrázok 3

Diskusia k receptu

afataga
super masko, mam rada vsetko kde je rozmarin, vyborne si to krasne maso vyuzila
denyany
paráda! aj ja mám krásny kus krkovičky, ale už viem, čo sním. nabudúce urobím podľa teba.
martus
vyborne papanie, krasne upecene, ja somrobila v nedelu tiez taketo alenamiesto rozmarinu som pouzila tymian /fajnotka
tinca
ďakujem všetkým za milé komentíky






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia