Krkovička na horčici (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Dnes som na obed spravila našu obľúbenú krkovičku na horčici. Recept je veľmi
jednoduchý a jedlo je chutné a rýchlo hotové. Mäsíčko i šťavička majú príjemnú chuť
po horčici a čiernom korení. Podávala som s dusenou ryžou, ale dobré sú aj opekané
alebo varené zemiaky. Výborne sa k nemu hodia rôzne šaláty výraznej kyslej chuti alebo
domáca čalamáda.
2 porcie |
10 minút príprava |
25 minút na 90 °C |
Postup
- Krkovičku som nakrájala na rezne o váhe asi 150 g, okraje som po obvode narezala, aby sa pri pečení nekrútili, vyklepala som ich a osolila.
- Okorenila som ich čerstvo mletým čiernym korením a nechala som ich 2 hodiny odpočinúť, aby soľ a korenie prešli pekne do mäska.
- Očistenú cibuľu som pokrájala na mesiačiky.
- V rozpálenom oleji som krkovičku z oboch strán prudko opiekla - cca po 3 minúty.
- Opečené mäsko som vybrala na tanier.
- Z oboch strán som ho potrela horčicou.
- Vo výpeku som orestovala cibuľu temer do hneda, pozor - nespáliť!
- Na orestovanú cibuľu som vrátila pripravenú opečenú a horčicou potretú krkovičku, ...
- ...ktorú som podliala trochou vody a prikryté som dusila cca 8 minút z jednej strany, mäsko som obrátila a dusila ešte asi 8 minút, pred koncom som pridala ešte trocha horčice, ktorú som v šťavičke rozmiešala. Podľa potreby som doliala pri obrátení trocha vody a premiešala, aby sa odvaril chutný výpek. Nezahusťuje sa múkou!
- Na tanier som spravila lôžko z cibule, ktorá má byť mäkká, avšak nie rozvarená, pridala som trocha šťavičky, na ktorú som položila mäkkučké mäsíčko. Mäsko i šťavička majú príjemnú chuť horčice, cibule a mletého čierneho korenia. Podávala som s dusenou ryžou.