Krkovička na horčici, cibuli, cesnaku s údenou slaninou z mangalice fotorecept

pusta - fotkapusta, 24. februára 2015
Krkovička na horčici, cibuli, cesnaku s údenou slaninou z mangalice (fotorecept)
Foto: pusta

Krkovička je veľmi chutné šťavnaté bravčové mäso, ktoré sa dá pripraviť na mnoho spôsobov, vyskúšajte tento recept, ak sa vám páči :-), pridávam další Zobraziť celý popisKrkovička je veľmi chutné šťavnaté bravčové mäso, ktoré sa dá pripraviť na mnoho spôsobov, vyskúšajte tento recept, ak sa vám páči :-), pridávam další recept z môjho pohodlného nedeľného varenia.

3
porcie
15 minút
príprava
45+15 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
3 ks
3 veľké strúčiky
podľa chuti
podľa chuti
3 PL
6 plátkov
3 PL




Postup

  1. 1

    Krkovičku som umyla, osušila, pokrájala na hrubšie rezne, ktoré som po obvode narezala na niekoľkých miestach aby sa počas pečenia nekrútili, naklepala som ich, z oboch strán osolila, okorenila čerstvo mletým čiernym korením a potrela dijonskou horčicou, nechala som ich odležať v chladničke asi 3 hodiny.

    Krkovička na horčici, cibuli, cesnaku s údenou slaninou z mangalice (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do pekáčika som naliala rozpustenú domácu bravčovú masť, rozložila som na spodok cibuľu pokrájanú na mesiačiky a pozdĺžne prekrojené strúčiky cesnaku,...

    Krkovička na horčici, cibuli, cesnaku s údenou slaninou z mangalice (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...na cibuľu som rozložila pripravenú krkovičku, ...

    Krkovička na horčici, cibuli, cesnaku s údenou slaninou z mangalice (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...na ktorú som pokládla plátky údenej slaninky z mangalice, pekáčik som prikryla alobalom,...

    Krkovička na horčici, cibuli, cesnaku s údenou slaninou z mangalice (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...vložila piecť na 45 minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov C, odstránila som alobal....

    Krkovička na horčici, cibuli, cesnaku s údenou slaninou z mangalice (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...a dopiekla som krkovičku pri tej istej teplote do peknej červeno - hnedej farby a slaninku do chrumkava - asi 15 minút, počas pečenia som krkovičku prelievala výpekom.

    Krkovička na horčici, cibuli, cesnaku s údenou slaninou z mangalice (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Horúcu krkovičku som podávala na cibuľovo - cesnakovom lôžku so zemiakovou kašou preliatou chutným výpekom a s prílohou z upečenej cibule s cesnakom.

    Krkovička na horčici, cibuli, cesnaku s údenou slaninou z mangalice (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    záber zblízka: vidno krásne vypečenú krkovičku na povrchu, zvnútra šťavnatú a mäkkučkú ako masielko, výborne ochutenú a premastenú údenou slaninkou z mangalice s pikantnou chuťou po dijonskej horčici, cesnaku, čierneho korenia a s plátkami do chrumkava upečenej slaninky, vrelo odporúčam vyskúšať krkovičku na tento spôsob môjho pohodlného nedeľného varenia, ked sa gazdinka nemusí unaviť v nedeľu státím pri horúcom sporáku a môže si vynikajúce jedlo vychutnať spolu so svojimi blízkymi.

    Krkovička na horčici, cibuli, cesnaku s údenou slaninou z mangalice (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

jozka2
Zaiste musel to byt veeeelmi chutny obed I ked ja jedavam bravcove maso mozno raz za polroha.u mna dominuju salaty na rozne sposoby.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Pre mňa ťažké jedlo, ale pre môjho manžela fajn recept.
1x pusta1
hubata
Keď pečiem krkovičku, už nedávam slaninu, lebo mäso je samo o sebe dosť mastné, ale to je vec chuti. Pekná kombinácia surovín a chutí, muselo to strašne voňať a štekliť chuťové poháriky. Pekný popis aj foto ako sme u @pusta už zvyknutí.
1x pusta1
pusta1
@hubata , ani nevieš ako si ma pekne rozosmiala :-)
nuž tá údená slaninka z mangalice je tam práve kvôli úžasnej údenej chuti, ktorá celé vynikajúco ochutí, krkovička samotná je už mastná dosť, toto jej už neuškodí :-)
joooj, voňalo dráždivo a ešte ako DDDDD
aj susedom krútila nosom tá fantastická vôňa :-)
no, s tým fotením ma to úprimne teší, lenže ešte sa musím veľmi veľa učiť...
dakujem za pochvalu postupu i receptu.
pusta1
@dr , áno je to síce dosť ťažké jedlo, ale pre chlapov u nás doma ako stvorené, tak iste aj pre tvojho pána manžela :-)
máš pravdu.
dakujem za pekný komentár.
pusta1
@jozka2 , áno, veľmi chutný obed, ale už iba bol :-)))
nebýva zase až tak často, ale stane sa, máme radi :-)
dakujem za pochvalu a za 5*
pusta1
@dandika1 , hej, také, ako píšeš :-)
dakujem ti za peknú pochvalu, za uloženie do kk a za 5*
ubka
bez komentára 5 hviezd :-))
motyka
Robím podobné, resp. bez slaniny. Tá mangalica určite dáva ešte lepšiu chuť. Raz za čas - aj lekári vravia, že je "treba pomastiť črevá". Tak toto je super. Uložila som do K.K. a neviem prečo nefunguje *****.
pusta1
@ubka , tým, že "bez komentára 5 hviezd" si mi vyslovila tú najväčšiu možnú pochvalu :-)
potešila si ma :-)
dakujem ti.
pusta1
@motyka , máš pravdu, práve tá mangalica dodáva krkovičke tú správnu chuť, povedala by som, že je najdôležitejšia v tomto recepte :-)
jasne, občas treba premastiť naše črevá :DDDDD, aj lekári to hovoria
pekne si to povedala :-)
som rada, že sa ti môj recept páči :-)
hviezdičky fungujú, len tvojich 5* sa spriemeruje s predchádzajúcimi.
dakujem za vtipnú pochvalu, za uloženie do kk a za 5*
pusta1
@Mil ý@tassiedevil , a vieš, že teba by som s radosťou a láskou pozvala k nám na tento nedeľný domov :-)
povedz mi, ak sa smiem vôbec spýtať, kde si bol tak veľmi dlho???
veľmi si na Vareche chýbal!!!
v každom prípade, vitaj späť :-)
dakujem ti srdečne za pochvalu a za 5*
tassiedevil
dakujem za privítanie,:) medzi iným som bol na návšteve na Slovensku a taktiež v Madarsku....naozaj je tomu už tak dlho?:)
pusta1
Milý@tassiedevil , rado sa stalo :-)
veru si bol dlho preč...
to je fajn, že si bol na SVK a v Madarsku :-)
olinecka
@pusta1 ,paráda obed taký by má potešil ja mäso nemusím ,ale toto fajn,chválim a pozdravujem!!!!!
pusta1
@olinecka , si veľmi milá, hej, je to výborný obed :-)
dakujem za peknú pochvalu a pozdravujem tiež :-)))
marika21
Chutný obed ako vždy perfektne navarené, nafotené, popísané.*****
pusta1
@marika21 , je to výborný obed :-)
teší ma, že sa ti páči môj recept, postup i fotenie :-)
dakujem za pochvalu a za 5*
duzzka
Tento recept je obľúbený aj u nás doma,ak môžem poradiť,ja do plechu dávam aj cherry rajčinky,dodávajú tomu fakt šmrncovnú chuť :)
darkis
...ďakujem za recept,priam excelentné jedlo!No a čo sa týka teho,že je to jedlo tučné a nezdravé,ja myslím,že keď človek používa pri varení a jedení mozog,tak nie je problém,jesť sa môže všetko
hralka
Robievam už roky takto krkovičku,no nie často, ale je veľmi chutná a slaninka jej dáva fajnovú chuť.
maso5
vsetko tip tok az na to pomenovanie pyre kasou. Ja som na zemiakovej kasi vyrastal a ta sa robi inak. Ale recept je top.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia