Krkonošský hubovník

Jindřich Kovář
šéfkuchár Hotela sv. Ludmila**** v Skalici, 6. septembra 2016
Krkonošský hubovník
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

3 ks
7 ks
2 PL
400 g
250 ml
2 ks
1-4 strúčiky




Postup

  1. 1

    Huby očistíme, nakrájame na kocky a chvíľu podusíme. Cesnak a cibuľu nasekáme. Rožky pokrájame na kolieska a zalejeme mliekom.

  2. 2

    Keď vznikne z rožkov kaša, spolu s hubami, krupicou, roztlačeným cesnakom, vajcami, cibuľou, korením, majoránom a so soľou ju premiešame v miske.

  3. 3

    Rúru predhrejeme na 170 °C. V pekáči rozpálime masť, nalejeme naň hubovú zmes a pečieme asi 20 minút.

Diskusia k receptu

gabriele
paradny recept...vyborne jedlo...robim podobne...davam menej rozkov a viac vajec...a este nejake zelene buriny naviac...a trochu dlhsie peciem...
maska10
Aj ja to robievam ,je lahodna maskrta.Da sa to aj so sampionmi ale huby to viac prevonaju.
zivestriebro
V jednoduchosti je najväčšia krása. A dodávam, že aj chuť. Páči sa mi, ak hotel**** neváha prebrať k životu aj tie najjednoduchšie "babičkine" jedlá.
hubata
Hríby sú mäsom chudobných a tak pre zmenu namiesto pečienky sa môžu použiť aj huby, prečo nie?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia