Krkonošské kotletky fotorecept

yogicek - fotkayogicek, 8. marca 2014
Krkonošské kotletky (fotorecept)
Foto: yogicek

Typ na rýchlu a chutnú večeru pre zamilovaných bez rozdielu veku. Ako dezert po tejto večeri doporučujem "Sex na plechu" od @denisavarag http://varecha.pravda.sk/recepty/sex-na-plechu-/49021-recept.html . Zobraziť celý popisTyp na rýchlu a chutnú večeru pre zamilovaných bez rozdielu veku. Ako dezert po tejto večeri doporučujem "Sex na plechu" od @denisavarag http://varecha.pravda.sk/recepty/sex-na-plechu-/49021-recept.html . Kto nemôže sladké, prejde na ďalší chod. Ďalší chod už nechám na Vás.

2
porcie
30 minút
príprava
7-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 ks
podľa chuti
podľa chuti
3 PL (alebo pikantná)
Príloha:
Obloha:
 (alebo sterilizovaná, viac druhov)
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Pripravíme si cesto na zemiakové placičky. Ako urobiť cesto na placičky zámerne neuvádzam, aby si každý urobil také aké mu vyhovuje. Z bravčového karé odsekneme chrbtovú kosť. Na foto ju ukazuje špička noža. Kto si na to netrúfa, nech si dá chrbtovú kosť(nie svoju) odseknúť u mäsiara.

    Krkonošské kotletky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Odseknutá chrbtová kosť.

    Krkonošské kotletky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Karé nasekáme na kotlety s hrúbkou cca 1,5cm. Aj tu nám môže pomôcť mäsiar.

    Krkonošské kotletky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kotletky zľahka naklepeme a z oboch strán posolíme ( radšej menej, budeme požívať sójovú omačku), okoreníme MČK a zaprášime múkou.

    Krkonošské kotletky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečieme si zemiakové placičky. A odložíme do tepla.

    Krkonošské kotletky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po placičkách si upečieme volské oká, ktoré posolíme, okoreníme MČK a posypeme mletou paprikou. Volské oká pečieme tak, aby nám žĺtok zostal trochu tekutý. Kto nemá rád tekutý žĺtok, nech ho nechá zatiahnuť úplne.

    Krkonošské kotletky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pokiaľ sa nám pečú volské oká, nakrájame si cibuľu na tenké mesiačiky. Hotové volské oká odložíme do tepla.

    Krkonošské kotletky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Do rozpáleného oleja vložíme kotletky a zvrchu pokvapkáme sójovou omáčkou. Opekáme cca 4 minúty z jednej strany. Záleží na Vás ako chcete mať mäsko prepečené. V žiadnom prípade ho však nerobte dlho, lebo by stvrdlo.

    Krkonošské kotletky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Po dvoch minútach pridáme nakrájanú cibuľu. Znovu pokvapkáme sójovou omáčkou, vrátane cibule a opekáme spolu s mäskom.

    Krkonošské kotletky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Po ďalších dvoch minútach mäsko otočíme a znova pokvapkáme zostatkom sójovej omáčky. Opekáme ďalšie cca 4 minúty.

    Krkonošské kotletky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Hotové kotletky vyberieme na tanier a podávame zo zemiakovými placičkami, volským okom, horčicou a zeleninovou oblohou. Zemiakové placičky posypeme upečenou cibuľkou a prelejeme výpekom.

    Krkonošské kotletky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

kukulienka71
tak toto,milý @yogicek na slabé ženské žalúdky neskúšaj!:-)poriadna papanica hodná baníka alebo aspoň drevorubača:-)dostal si ma zas humorným opisom,dávam ti 5*,variť vieš aj ľavou zadnou!
luss44
milý @yogicek , teda týmto rcp si mi trafil do chute. Všetko z toho by som si dala, od začiatku až do konca. Ešte aj volské očko presne tak - s tekutým žĺtkom. Posielam Ti 5***** a pochvalu.
yogicek
@kukulienka71 ,
Porcia na foto bola prichystaná práve pre teba. Nachystal som ju na základe Tvojho komentára k môjmu rcp. na konfitované pliecko. Tak nedráždi.:) Nakoniec, dezert môžeš vynechať. Či? Ale pochvala od Teba ma vždy poteší. Ďakujem.
pusta
drahý môj priateľ - milý@yogicek , super rýchlovka, sýta, dobrá - len ja bez tej sójovej omáčky /to ber len ako môj problém :-)/ - všetko ostatné s chuťou beriem.
krásne naservírované, 5***** zaslúžených dávam.
kukulienka71
@yogicek ,ja mám rada pečené mäsko,ale len tak po troške,keby som si dala vyobrazenú,tebou tak štedro a srdečne núkanú porciu,asi by ma vystrelo a nielen na dezert,ale ani na dúšok vody by mi nezostalo v žalúdku miesta:-)to volské oko si trafil aj mne,mám také tekuté žĺtko rada,ako aj @luss44... ale úprimne povedané,keby si nebol spomínal ten úžasný dezert,možno by som sa premohla,celý deň nič nejedla a tvoju porciu s veľkou chuťou zjedla;-)tak neviem,kto dráždi??
yogicek
@pusta
Škoda, že sa nekamarátiš zo sojovkou, tá tam robí dosť podstatnú chuť. Bolo by to chuťovo iné, ale dalo by sa to nahradiť nejakým bylinkovým olejom. Ďakujem za pochvalu.
yogicek
@luss44
Som rád, že sa Ti recept páči. Naozaj všetko od začiatku je na tom rcp. dobré. A najlepší je koniec. Ďakujem za hviezdičky aj pochvalu.
eviana
@yogicek , priateľ môj, a teraz už naozaj neviem, za čo budem s Tebou pagáče meniť... či za kotletku, či za klobásku, či za konfitované so skvelými knedlíkmi od Tvojej milovanej... si ma dostal, už zaseky... bernardín šuvix proti mne v slintaní... ja našťastie - či na nešťastie? - mám žalúdok echt zdravý a silný, všetko čo je na tanieri veľmi môžem, ba priam musím, dokonalosť v každom detaile, dohromady hotová symfónia skvelých chutí... za 100* minimálne. Prídeš urobiť, alebo ma necháš trápiť? ;)))
pusta
@drah ý môj priateľ - milý yogicek, nepovedala by som, že nekamarátim so sójovou omáčkou, používam ju v iných svetových kuchyniach v kombinácii s inými koreninami, nie bežne v našej domácej, ale ak budem robiť toto, tak vyskúšam po tvojej referencii určite so sojovou omáčkou podľa teba :-)l en musím doplniť značku Heinz, lebo som už minula :-)
pusta
drahý môj priateľ - milý @yogicek , nepovedala by som, že nekamarátim so sójovou omáčkou, používam ju v iných svetových kuchyniach v kombinácii s inými koreninami, nie bežne v našej domácej, ale ak budem robiť toto, tak vyskúšam po tvojej referencii určite so sojovou omáčkou podľa teba :-)l en musím doplniť značku Heinz, lebo som už minula :-)
pacik
Tak toto hej, pri najbližšej príležitosti :-)
alex37
@yogicek...krasna praca, nuz co nemoze mat kazdy stastie ako tvoja zena, podaktore sa musime realizovat same :-) este by som bola zvedava cisi aj upratujes pocas varenia ;-), KK *****
yogicek
@alex37
Ďakujem za uznanie. Čo Ti mám na to povedať. Ako ste si chlapov vychovali, takých ich máte. Ja byť žena tak si zoberiem sám seba. Ja si kuchyňu po sebe upratujem sám. Nie kvôli tomu, že musím, ale nemám rád keď mi niekto v kuchyni zavadzia. Vtedy som strašne protivný. Takže si vlastne za to môžem sám.
alex37
...uznanie si zasluzis, tu nejde o vychovu, ale o talent...aj moj uvari fazulovu, sosovicovu polievku, gulas a griluje maso vonku, len mu chyba takyto talent na "lakocinky" /dobre ze nechodi na varechu, co by povedal ze ho ohovaram/ ale nic to ja nerada varim tie obycajne veci takze vlastne stazovat sa ani nemozem :-)
papupala
Myslím, že je to všetko trochu mastné. Vyprážané placky, vajcia
a kotlety. Tomu sa hovorí nezdravé.
kimlo
Ako spominal kedysi priatel @abdul , vsetko co je dobre, je nezdrave, nemoralne, alebo sa z toho pribera...
eviana
@papupala , podľa mňa kto si vie užiť dobré jedlo - samozrejme za predpokladu, že je zdravý - a nerieši do nemoty mastne, nezdravé, priveľa kalórií, priberanie atď ... tak ten si aj život a všetko príjemné vie poriadne a naplno užiť :) A ten, kto sa vo všetkom len rýpe, preberá a do nemoty prerátáva a krúti hlavou, aj jeho život a emotično je také o ničom :)
havino
ty si vtipálek @yogicek , toľko chodov nám ponúkaš, no kto by už len ďaľšie chody vládal, také, či onaké? po takomto naloženom tanieri? ale fajne si navaril, vidieť, že varil chlap podľa svojej chuti,
u nás by takto naložené mohlo byť tiež aj každý deň, keby som ich nezastavila a ich chute neprerušila napríklad aj zemiakmi na kyslo
yogicek
@havino
Milá naša, ďakujem za pochvalu. Neviem aký ďalší chod si si predstavovala Ty, ale môj ďalší chod bol odchod. Ale tie zemiaky Ti schvaľujem, aj ja ich mám rád, ale s troškou mäska. Tak pod zub.
Zo 3-4 karbošky mi stačí.
havino
@yogicek , ďaľší chod sex na plechu som písala, jasné, že koláč mám na mysli, iste ťa nič iné nenapadlo tu na vareche :-) ďaľší chod podľa výberu, či už odchod, ani odchod by nebol dobrý nápad, s tak plným bruškom po tvojom ponúknutom chode, kto by už len vládal chodiť a nie to odchádzať ? :-) zemiaky na kyslo u nás? bez fašírky by nejedli, kúsok mäsa musia mať furt a stále, chlapi, čo ti poviem :-)
pusta
môj drahý priateľ - milý @yogicek , ja mám predstavu o pracovnom postupe tvojho skvelého receptíku a vyhovuje mi bez výhrad :-)
možno neuveríš, ale na 99,99% mám predstavu aj o tvojom povolaní a pracovnom zaradení v zamestnaní, ale "psssst!!! - neboj, neklebetím :-)
prajem ti krásny úspešný príjemný deň :-)))))
yogicek
Milá @pusta ďakujem za pochvalu nie len samotného rcp. ale aj pracovného postupu.
Pošlem Ti TS.
eviana
Tak teda dostala som sa konečne k vyskúšaniu tohto receptu, dala som si od Teba poradiť a spravila som bravčovú panenku na tento spôsob:



A keď napíšem, že som celú porciu zjedla sama a keby mi na ňu niekto chcel siahnuť, tak asi hryziem, bude Ti stačiť k opisu toho, ako mi chutilo, či? Bolo to naozaj výborné, určite som nerobila posledný krát... veľká lakocina :) Ďakujem ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia