Kuracie krídelká
Kuracie krídelká

Krídelká na pikantnej omáčke

Ján Vlasatý
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 21. marca 2017
Krídelká na pikantnej omáčke
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

1,6 kg
3 ks
30 g
150 g
1,2 kg
1 g
200 ml
100 ml
1 kg
200 g
150 g
42 g




Postup

  1. 1

    <b>Príprava chleba: </b>Zmiešame múku, postrúhané zemiaky, droždie, soľ, slaninu nakrájanú na kocky, pridáme vodu, vymiešame cesto ako na knedľu, prikryjeme utierkou alebo potravinárskou fóliou, odložíme na teplé miesto a necháme podkysnúť.

  2. 2

    Do hrnca dáme cibuľu, cesnak, med, drvené paradajky, soľ, čierne korenie, červené víno, worcesterskú omáčku a sušené čili. Povaríme a podľa potreby dochutíme.

  3. 3

    Očistené kuracie krídla vložíme do hlbšieho plechu a zalejeme pripravenou omáčkou. Nakysnuté cesto rozdelíme na polovicu a urobíme bochníky. Pečieme na mastnom papieri. Do rúry predhriatej na 180 °C vložíme chlieb, pekáč s krídelkami a pečieme 40 minút.

Diskusia k receptu