Krevetová omáčka

Krevety v omáčke s nádychom stredomoria (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Rýchle, chutné, nenáročné... malá spomienka na letné dni.

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na panvici zohrejeme maslo a pridáme očistené a osušené krevety. Prudko opečieme, treba vysokú teplotu, ak použijete obyčajné maslo rátajte s prskaním, ale chvíľu to vydržíte. K opečeným krevetám prihodíme nasekaný cesnak a krátko opekáme, aby nezhorkol. Osolíme a okoreníme.
  2. Opečené krevety preložíme z panvice. Pridáme nasekanú šalotku, prípadne cibuľu. Opečieme, pridáme nakrájamé sušené paradajky a zalejeme vínom. Necháme asi 4 - 5 minút zredukovať. Prilejeme smotanu, vhodíme špenátové listy a nastrúhaný parmezán.
  3. Opäť chvíľu povaríme, už len toľko čo zavädnú špenátové listy a rozpustí sa syr. Ak sa vám zdá omáčka hustá, pridajte za varešku vody, v ktorej sa varia cestoviny, ak riedka prisypte parmezán, prípadne trochu nechajte zredukovať. Na úplný záver prihodíte opečené krevety s cesnakom, posypete petržlenovou vňaťou a zakvapnete trochou limetkovej šťavy a máte hotový obed.
  4. Zvoliť prílohu bude už len na Vás, u nás cestoviny a nemal by chýbať pohár vina :) Dobrú chuť prajem...