Krémový syr

Krémový jogurtový syr

Autor receptu: platdujour

V čase stále drahšieho masla je potrebné byť vynaliezavý a nájsť jeho chutnú alternatívu. Tou by mohol byť práve Labneh, ktorý je mojou prvou voľbou, pokiaľ ide o krémové syry. Chuťovo pripomína Lučinu, je jemnučký a univerzálny - dochutiť, či podávať ho je možné s toľkými chutnými ingredienciami, že Vaše desiate či večere dostanú zakaždým iný chuťový rozmer. Príprava je hračka a jediné, čo budete potrebovať je príprava v dostatočnom predstihu :) Tak poďme na to.

4
porcie
5 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do misky vložíme cedník (alebo naparovaciu vložku), ktorý vystelieme bavlnenou kuchynskou utierkou alebo gázou.
  2. Následne pridáme jogurt, ktorý osolíme a dobre zamiešame.
  3. Vložíme do chladničky na 24-36 hodín, počas ktorých sa jogurt zbaví nadbytočnej vody, zhustne a bude pripravený na servírovanie.
  4. Podávame s čerstvým pečivom alebo hriankou. Dochutenie je vecou fantázie - syr možno dochutiť cesnakom alebo bylinkami, posypať orechami, olivovým olejom... Možností je nespočet. Dobrú chuť!