Krémový cheesecake s jogurtom

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 20. mája 2010
Krémový cheesecake s jogurtom
Foto: archív Vojtecha Artza
10
porcií
25 minút
príprava

Suroviny

250 g
125 g
125 g
Náplň:
5 g
100 g
400 g
100 g
500 g




Postup

  1. 1

    Piškóty podrvíme valčekom v menšom vrecku na drobné kúsky. Zmiešame ich so strúhanými orechmi a medom. Vzniknutou tuhšou hmotou (základ koláčikov) vystelieme dno menšej okrúhlej formičky.

  2. 2

    Na syrovú hmotu vymiešame krémový syr s citrónovou šťavou, kôrou a medom. Primiešame jogurt. Náplň navrstvíme na základ koláčika a spolu s ovocím necháme v chladničke vychladnúť. Pred podávaním ozdobíme ovocím.

  3. 3

    Náš tip: Namiesto piškót môžeme použiť aj akékoľvek neplnené sušienky. Ak na prípravu použijeme tvaroh, dôkladne ho musíme pretrieť cez jemné sito alebo rozmixovať na jemno spolu s jogurtom.

Diskusia k receptu

babav
Vyborny recept na "nepeceny "cheesecake!
babidka
dobreeeee, hned by som si dala :-) tymto nikto nepohrdne :-)
marlen
s dovolením doplním recept redakcie:ak nechceme,, aby krém pôsobil kyslo a tak príliš surovo-tvarohovo, pridáme vanilínový cukora aj cca 5O gramov strúhaného kokosu, ktorý krém zahustí a vypije aj kyslosť. kokos môžeme predtým rozmixovať na ešte jemnejší prášok....
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
koľko takých tortičiek urobím z tejto dávky?
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Neviem či som prvá čo tento recept robila, ale množstvo piškót a orechov sa nemôže zhutniť so 125 gr. medu. Stále to bolo v sypkej konzistencii. Musela som pridať trochu masla. Aj to celkové množstvo na korpus je veľmi veľa, odložila som z toho asi 1/3.
Náplň som dávala svoju overenú tvaroh, šľahačka, cukor a trochu želatíny.
Skúste aj Vy a napíšte svoj názor, či som ja náhodou neurobila niekde chybu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia