Krémové hubovo-cuketové rizoto

fi0na - fotkafi0na, 12. septembra 2014
Krémové hubovo-cuketové rizoto
Foto: fi0na

hubové rizoto som varila vždy z klasickej ryže, tentokrát som použila Arborio a výsledok je skvelý

6
porcií
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 šálky
1,5 dcl
1 l
1 ks
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Do rizota som použila cuketu hruškového tvaru od maminy. Keď som ju rozrezela zistila som, že neviem čo je zač. :))) ale chutí výborne

    Krémové hubovo-cuketové rizoto - obrázok 1
  2. 2

    K samotnému rizotu: na panvici som na olivovom oleji opražila nakrájanú šalotku, po 2 minútach som k nej pridala cesnak na drobno a minútku popražila. Pridala som nakrájané huby, cuketu, pórik a hrášok. Osolíme okoreníme a po cca 3 minútach pridáme do panvice ryžu a podlejeme vínom.

  3. 3

    Ryžu treba pozorne sledovať a pravidelne zalievať vývarom. Keď začne byť ryža al dente, pridáme sušené paradajky a parmezán. Pod pokrievkou necháme dojsť. Správna konzistencia má byť krémova, rizoto sa má jemne rozlievať na tanieri. Podávame s parmezánom a vínkom.

Diskusia k receptu

fi0na
ano ako spravne napisala @kukulienka71 do kremoveho rizotka by malo ist maslo, ale nedavala som kvoli diete :)))
jamarlen
tak si k tomu už nemala ani to víno, kedˇ už diéta……
tekvicu do rizota som ešte nedával, ale celkom sa mi to zapáčilo, vďaka za inšpiráciu,,,,
fi0na
teda kopor by ma nenapadol a to ho milujem..musim vyskusat




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia