Gaštanové rizoto
Krémové gaštanové risotto
Autor receptu: siuuu
Ó ako dobre je mať dobrých priateľov a známych. Občas dostaneme to a občas zasa
ono. Tentoraz to boli jedlé gaštany (teda dostala som
ich už dávnejšie a doteraz čakali v mrazničke) - tak čo s nimi ? Nakoniec som sa
rozhodla pre moje milované krémové risotto v takom už
jesennom prevedení, pretože už som ho dlho v tejto úprave nerobila. A opäť ma
nesklamalo - ako aj všetky ostatné verzie, aj táto bola
výborná.
3-4 porcie |
10 minút príprava |
10-15 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu, gaštany a sušenú šunku pokrájame na malé kúsky. Na olivovom oleji orestujeme 3-4 minúty pokrájanú cibuľu, sušenú šunku, rozmarín a stonkový zeler. Pridáme ryžu (nepreplachujeme), opražíme 3-4 minúty, podlejeme vínom, pár minút necháme vydusiť alkohol a ryžu postupne podlievame vývarom a za stáleho miešania varíme pokiaľ ryža nie je uvarená na skus (trvá to asi 15 minút).
- Po uvarení ryže pridáme pokrájané gaštany, premiešame, pridáme strúhaný parmezán a maslo, premiešame a necháme také 3 minútky odpočívať. Podávame posypané čerstvým tymianom alebo rozmarínom - ja som dnes použila tymian.