Gaštanové rizoto

Krémové gaštanové risotto

Autor receptu: siuuu

Ó ako dobre je mať dobrých priateľov a známych. Občas dostaneme to a občas zasa ono. Tentoraz to boli jedlé gaštany (teda dostala som ich už dávnejšie a doteraz čakali v mrazničke) - tak čo s nimi ? Nakoniec som sa rozhodla pre moje milované krémové risotto v takom už jesennom prevedení, pretože už som ho dlho v tejto úprave nerobila. A opäť ma nesklamalo - ako aj všetky ostatné verzie, aj táto bola výborná.

3-4
porcie
10 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu, gaštany a sušenú šunku pokrájame na malé kúsky. Na olivovom oleji orestujeme 3-4 minúty pokrájanú cibuľu, sušenú šunku, rozmarín a stonkový zeler. Pridáme ryžu (nepreplachujeme), opražíme 3-4 minúty, podlejeme vínom, pár minút necháme vydusiť alkohol a ryžu postupne podlievame vývarom a za stáleho miešania varíme pokiaľ ryža nie je uvarená na skus (trvá to asi 15 minút).
  2. Po uvarení ryže pridáme pokrájané gaštany, premiešame, pridáme strúhaný parmezán a maslo, premiešame a necháme také 3 minútky odpočívať. Podávame posypané čerstvým tymianom alebo rozmarínom - ja som dnes použila tymian.