Krémová zelerová polievka

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 22. decembra 2010

Voňavá, sýta a krémová.

Suroviny

2 ks
1 ks
1 l
200 ml
1 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Cibuľu a zeler si očistíme a nakrájame na drobné kocky. Na kúsku masla opražíme. Zalejeme vývarom a varíme cca 25 min. Polievku ponorným mixérom rozmixujeme, ochutíme, pridáme štipku strúhaného muškátového orieška a lyžicu citrónovej šťavy. Povaríme ešte 5 minút a polievku odstavíme. V 200 ml smotany rozmiešame vaječný žĺtok a ihneď prilejeme k horúcej polievke. Pri servírovaní môžeme polievku dochutiť kvapkami olivového oleja. Podávame s chlebom, ktorý sme zapiekli so syrom.

    Krémová zelerová polievka - obrázok 1

Diskusia k receptu

lucylee
zeler som sa naučila jesť len nedávno, takže určite vyskúšam
lucylee
včera som ju robila a je skvelá! Jediné, čo sa mi nepodarilo je to, že som prisypala do vody príliš veľa solčanky (ja bujón nepoužívam) a je trocha slanšia, ale to je moja chyba. Ako pozerám, zeler sa veľkej obľube medzi ľuďmi neteší (usudzujem z toho, že tu nevidím nijaké komenty) a pritom je to skvelá surovina, len ho treba vedieť pripraviť...
zirafninka1
presne ako ja... zeler som priam neznasala v detstve..a uz ta vona mi vadila..a teraz si k nemu chodim pricichávat :) chute sa menia
maartina
vďaka za recept na výbornú polievku ...a manželík sa jej tiež určite poteší ...tiež som zeleru prišla na chuť len nedávno :DD
mikat
Zeler má nezameniteľnú vôňu a chuť :) Milujem vianočný zelerový šalát mojej mamy :P Môj malý ho má rád surový aj uvarený a to má 2 roky.
Polievka vyzerá krásne, dnes ju vyskúšam. Ďakujem za tip :)
megginr
@Zirafninka1 - prave som ju dojedla - tato polievka je fantasticka! budem ju robit cajstesie, vdaka za takyto super recept :)
laura58
Ďakujem za tento recept. Zeler som doteraz dávala len do mäsovej, alebo zeleninovej polievky, ale už budem variť aj túto polievku. Je skutočne dobrá. Vyskúšam aj iné recepty so zelerom. Už teraz sa teším.
martamm
zirafinka1, práve sme s mamou obedovali Tvoju polievočku, je vynikajúca, ďakujem, nikdy by mi nenapadlo variť polievku iva zo zeleru :)
mijaita
U nás je celerová polévka nedílnou součástí štědrovečerní večeře, protože ryby nejíme. Strouhaný celer opeču na másle, zaleju vodou, povařím a zahustím máslovou jíškou. Servírujeme s kostičkama opečeného chleba. Jediné koření je černý pepř. Polévka je fantastická, vařím několikrát do roka.
laura58
táto polievka je skutočne veľmi dobrá a chutí aj mojim chalanom, ktorí zeleninku moc nemusia :-(, ale túto polievku chvália, vďaka za recept, už ho mám uložený :-)
marienka44
Treba dať aj žĺtok? Nezrazí sa pri zohrievaní? Práve sa ju chystám urobiť.
strelka
Dnes sme mali na obed a bola vynikajuca :-) Moje deti tuto zelerovu polievku miluju. Ja ocenujem, ze je ozaj jednoducha na pripravu a zdrava.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia