Krémová tekvicová polievka

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ošúpanú tekvicu zbavenú semien nakrájame na kocky, dáme na plech a opekáme asi 25 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Cibuľu nakrájame na kocky a spolu s očisteným a nastrúhaným ďumbierom, nadrobno pokrájanými čili papričkami a cukrom speníme na rozohriatom tekvicovom oleji.
  2. Keď cibuľa nadobudne zlatistú farbu, pridáme ocot, opečenú tekvicu a zalejeme vývarom. Osolíme, okoreníme, pridáme tymián a varíme na miernom plameni domäkka asi 30 minút. Potom vyberieme tymián a všetko dôkladne rozmixujeme a prepasírujeme cez husté sito.
  3. Pridáme smotanu a za občasného miešania varíme na miernom plameni ďalších 30 minút, dokiaľ polievka nezíska krémovú konzistenciu.
  4. Náš tip: Polievku podávame s plátkami marinovaného ďumbiera, opraženými tekvicovými semenami a kvapkou tekvicového oleja.