Krémová tekvicová polievka s tekvicovými semiačkami

catherinec - bez fotkycatherinec, 24. júla 2014

Veľa krát som chcela spraviť tekvicovú polievku, ale vždy keď som bola v obchode som na to zabudla. Včera, keď som bola v obchode Zobraziť celý popisVeľa krát som chcela spraviť tekvicovú polievku, ale vždy keď som bola v obchode som na to zabudla. Včera, keď som bola v obchode som zbadala tekvicu a vravím si, konečne z nej spravím fajnú krémovú polievku. No a tak na druhý deň som začala variť :)

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks veľká
3 strúčiky
 na zapraženie
podľa chuti
podľa chuti
1 ks




Postup

  1. 1

    Na začiatku som si očistila cibuľu, strúčiky cesnaku, tekvicu. Cibuľu si prekrojíme na polky a potom ešte na štvrťky to úplne stačí, kedže nakoniec budeme polievku mixovať. Strúčiky cesnaku môžeme prekrojiť na poly, ale nemusíme. Tekvicu nakrájame na kocky.

  2. 2

    Na panvici si rozpustíme maslo, keď je maslo rozpustené, pridáme tam cibuľu, opečieme do zlatista a nakoniec pridáme nakrájaný cesnak a tekvicu. Minútku to opekáme a potom pridáme toľko mlieka, aby zakrylo suroviny čo sú v hrnci. Nakoniec pridáme soľ, chilli, klasik, worčestrovú omáčku. A varíme kým tekvica nie je mäkká.

  3. 3

    Keď je tekvica uvarená do mäkka, polievku odstavíme a rozmixujeme. Po rozmixovaní uvedieme zase do varu a pomaličky pridávame smotanu, miešame aby sa nám nezrazila. Kým nám polievka začne vrieť, opražíme si tekvicové semienka na olivovom oleji a pridáme klasik (nemala som tekvicoví olej). Po prevretí odstavíme a polievočku máme hotovú. A môžme servírovať. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia