Krémová špenátová polievka

Krémová špenátová polievka
Foto: ethanel
ethanelEthanel, recept pridal: 5. marca 2012 4:34Ďalšie jeho recepty

Milujem kremové polievky a tak by som Vám rád predstavil jednoduchý recept z čerstvých špenátových listov.

Suroviny

2
porcie
10
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Špenátové listy preberieme a odstránime zvädnuté kúsky listov, opláchneme pod tečúcou vodou, nadrobno pokrájame šalotku a cesnak. Do rozohriateho hrnca pridáme maslo, olej a orestujeme šalotku dozlatista, pridáme cesnak rýchlo orestujeme abz nezhorkol, pridáme špenátové listy a podusíme tak 5min.
Krémová špenátová polievka - obrázok 1

2

Prilejeme slepačí vývar alebo bujón, možeme použiť aj zeleninový. Povaríme 10min nakoniec dochutíme soľou a korením, rozmixujeme ponorným mixérom počas mixovania prilejeme smotanu na zjemnenie.

3

Potom polievku necháme povariť asi 5 min na miernom ohni za stáleho miešania. Môžeme podávať s podusenými listami špenátu, ktoré si odložíme počas varenia .
Krémová špenátová polievka - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • klaura, 5. marca 2012 o 19:43
    mňam ... ukladám si ... špenát som si dnes zasiala ... :)


  • izabella929, 5. marca 2012 o 20:03
    krásna polievočka...) pekné farby a iste aj chutná.-)


  • varechaa, 5. marca 2012 o 20:31
    je výborná, môj 8 ročný syn ju zbožňuje, ale ja dávam aj kyslú smotanu :-)))


  • 3sandra3, 5. marca 2012 o 21:03
    polievočky milujem,,, táto je úžasná


  • tinca, 6. marca 2012 o 00:24
    @ethanel prezraď fintu ako vznikajú zábery v tomto uhle. Máš asi super foťák, tak ako je super aj tvoja polievka:)


  • ethanel, 6. marca 2012 o 01:04
    tinca pouzivam NIKON Dckovej triedy nebudem vypisovat ktoru triedu a ake sklo teda objektiv ale fotenie jedla da zabrat pretoze ak jedlo nieje pekne a chutne ako potom prilaka hosti :-D no a o tom sklone fotenia bud si zvolis uhol zaberu sama co je najlepsie alebo to spravis vo fotoshope ;-)


  • alexdidi, 6. marca 2012 o 07:09
    Foto nemá chybu a polievka tiež,krémové polievky patriaa tiež k mojim obľúbeným:)


  • celero, 6. marca 2012 o 10:06
    Pekny recept aj fotky.


  • cica2, 6. marca 2012 o 17:46
    u nás špenát ľúbi len dcérka, takže ho robievam len kvôli nej a páči sa mi aj tvoj recept....úvodné foto je ako vždy, krásne :-))


  • irenaw, 6. marca 2012 o 20:51
    parádna a jednoduchá polievka. pri takýchto receptoch mi vždy vŕta v hlave, prečo mi to samej nenapadlo :-)))


  • ethanel, 7. marca 2012 o 10:02
    Dakujem, neskor pridam aj ine recepty na kremove polievky @irenaw


  • ethanel, 7. marca 2012 o 10:03
    no tak budem musiet najst nieco co budete lubit vsetci :D @cica2


  • zirafninka1, 7. marca 2012 o 17:40
    Mnam a fotky su naozaj nadherne.


  • orchidea, 7. marca 2012 o 18:07
    ukladám si... špenát máme radi aj ho pestujem, takže keď bude v lete čerstvý v záhrade, určite bude aj tvoja polievka z neho... už sa tešíííííím


  • babidka, 7. marca 2012 o 19:18
    tato polievka je aspon taka chutna aka je pekna tato fotka :-)


  • cica2, 8. marca 2012 o 13:41
    @ethanel :-)))...a už sa teším na ďalšie recepty


  • dorenika, 3. marca 2013 o 13:05
    spenatovu som mala najradsej z tych skolskych ale tak ja som zase mala rada vsetko od pani kucharok:D


  • vierutt, 5. marca 2013 o 13:46
    Takéto polievky máme radi. Tiež ma napadlo ako @irenaw , prečo ma to nenapadlo a ešte k tomu ho mám vlastný v mrazničke. Vďaka za nápad a recept.


  • timara, 5. apríla 2013 o 20:57
    Od základnej školy som nejedla špenátovú polievku ani špenát. Mala som k nej odpor. Ale tento recept ma presvedčil. Dnes som ju navarila a bola úžasnáááááá. Ďakujem za recept.


  • ethanel, 6. apríla 2013 o 00:24
    @doreninka :)


  • ethanel, 6. apríla 2013 o 00:25
    @vierutt , dufam ze chutila


  • ethanel, 6. apríla 2013 o 00:26
    @timara som rad ze ti chutila podla mojho receptu a dakujem



Pridanie komentáru:
Ďalšie komentáre sa k tomuto receptu momentálne nedajú pridávať. Pretože autor receptu buď tento recept vypol (zmenil na skrytý), alebo v ňom autor robil úpravy a recept čaká na schválenie administrátormi.

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist